KPN Ventures en Medici Ventures investeren samen 1,9 miljoen euro in het Leuvense bedrijf SettleMint, dat een platform heeft gebouwd om blockchaintoepassingen te ontwikkelen op bedrijfsniveau. Het groeikapitaal zal worden gebruikt om de verdere commercialisering van dat platform en de groei van SettleMint te versnellen in Europa, het Midden-Oosten en de Asia-Pacific-regio.


“Na uitvoerige experimenten zien we nu een sterk momentum voor blockchain- en distributed ledger-technologie in zowel de privésector als bij de overheid. We verwachten dat deze technologie de komende jaren op volle schaal zal worden toegepast en zo zal uitgroeien van een beginnend, tot wijdverspreid onderdeel van IT-infrastructuur en -architectuur,” aldus het bedrijf in een persbericht.

Deze evolutie zal een ongelooflijke winst opleveren op het vlak van efficiëntie, transparantie en veiligheid in onze steeds meer digitale en verbonden wereld. Nu de voortrekkers en innovatoren binnen diverse sectoren de experimentele fase op het vlak van blockchain-toepassingen reeds voorbij zijn, gaat de markt steeds vaker op zoek naar oplossingen op bedrijfsniveau vanuit het oogpunt van veiligheid en schaalbaarheid. Bij gebrek aan “middle layer” oplossingen, zagen deze early adopters zich genoodzaakt tot zware investeringen in het ontwikkelen van eigen, interne expertise en/of het inhuren van dure externe leveranciers om de kloof te dichten tussen hun beoogde blockchain use case en een inzetbare oplossing op bedrijfsniveau.

Met een schaalbare low code, chain- en infrastructuur-agnostische oplossing maakt SettleMint de ontwikkeling, inzet en integratie van blockchain use cases toegankelijk voor elke ontwikkelaar, zonder risico van vendor lock-in.

Matthew Van Niekerk, Medeoprichter en CEO van SettleMint: “Wanneer je de voordelen van deze technologie voor de economie en voor de maatschappij erkent, dan heb je een morele plicht om deze gebruiksvriendelijk te maken voor ontwikkelaars, om de toepassing ervan te versnellen. Net als bij andere baanbrekende technologieën heb je, om te komen tot het keerpunt op het vlak van toepassing, een product nodig dat niet complex is, tools die in de smaak vallen bij ontwikkelaars en een oplossing die het vertrouwen kan winnen van beleidsmakers. Met meer dan 30 use cases in zowel de privésector als bij de overheid, die tot nu toe op het platform werden ontwikkeld, en waarvan een aantal de experimentele fase reeds hebben doorlopen, verwelkomen we nu KPN als strategisch investeerder en partner om de groei van SettleMint te versnellen.”

Meer informatie op https://settlemint.com.

 
Bent u winnaar ? Laat het ons weten !
U bent lid van Agoria en uw bedrijf heeft succes geboekt: belangrijke nieuwe orders, innovatie, uitbreiding, onderscheiding, bedrijfsovername.....? Laat het ons weten! Uw nieuws wordt gepubliceerd op www.agoria.be evenals in deze rubriek op Agoria Online.

Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig: stuur een tekst van maximaal ongeveer twintig regels (bij voorkeur met foto) naar redaction@agoria.be.