Na de geslaagde eerste editie vorig jaar, organiseert Sirris een tweede editie van dit seminarie. Het programma focust op de uitdagingen van een optimale bediening en onderhoud van een machinepark door middel van datagestuurde analyses en hybride modelleringstechnieken. (Voertaal: Engels)


Heel wat ondernemingen die een machinepark bedienen en de werking ervan opvolgen, maken niet ten volle gebruik van de reusachtige hoeveelheid verzamelde gegevens. Vaak worden ze enkel door het onderhouds- en servicepersoneel gebruikt voor reactieve maintenance.

Bepaalde lead user-bedrijven hebben onlangs de overstap gemaakt naar een proactieve maintenance (met behulp van een geavanceerde benutting van die data), maar zelfs in die gevallen gebeurt de analyse op het niveau van elke machine afzonderlijk. Op het niveau van het volledige machinepark, betekent dit een enorm potentieel van onbenutte exploitatiekansen. Door de gedraging van een bepaalde machine aan die van het hele park te toetsen, kan er meer gedetailleerde en nauwkeurige kennis uit worden gedistilleerd.

Tijdens het seminarie zullen twee vooraanstaande sprekers hun licht werpen op de huidige stand van zaken in dit domein, zowel vanuit industrieel oogpunt als vanuit het perspectief van de research. Daarnaast zullen zowel de opportuniteiten van een machineparkanalyse als de problemen bij de benutting van de machineparkgegevens worden geïllustreerd aan de hand van diverse reële industriële use cases die het potentieel van de aanpak in het industriële machinepark, de (hernieuwbare) energie en het transport aantonen. Het event zal worden beëindigd met een tech brokerage waarbij meerdere ondernemingen en universiteiten hun technologische oplossingen voor deze uitdagingen zullen toelichten.

Het event wordt georganiseerd in het kader van het SBO-project HYMOP, waarbij VUB, Sirris, KU Leuven, imec en de Universiteit Antwerpen - in samenwerking met een industrieel adviescomité - modelleringstechnieken bestuderen voor grote datastromen van hoogfrequente tijdsreeksen met het oog op een operationele optimalisering. Tijdens deze workshop zullen de technologieën die de voorbije twee jaar van het project tot stand kwamen, uitvoerig worden toegelicht en de mogelijkheden voor een industriële valorisatie worden uitgediept.

Programma (in Engels) 

  • 13:00: Welcome coffee
  • 13:30: Fleet-based analytics: what, why and why now?
  • 13:40: Challenges and opportunities in fleet-based analytics – How data analytics for operational optimisation and maintenance can impact your company?
  • 14:00: Academic keynote Dr. Arno Knobbe, Leiden Institute of Advanced Computer Science (liacs)
  • 14:30: Industrial keynote : Dr. Peter Staar, IBM Research - Zurich
  • 15:00: Coffee break with tech booths of companies and demos/posters by the HYMOP partners
  • 15:30: An overview of the current state-of-the-art in fleet-based analytics for data-driven operation and maintenance optimisation based on several real-world industrial use cases
  • 16:30: Future directions
  • 16:45: Networking reception with tech booths of companies and demos/posters by the HYMOP partners
  • 18:00: End

Het aantal stands is beperkt; ze zullen worden toegekend in chronologische volgorde van inschrijving. De voorkeur wordt gegeven aan de leden van Industrial Advisory Committee of the SBO-project HYMOP. 

Inschrijving: vóór 5 december 2017

Vlaamse kmo’s kunnen gebruikmaken van de kmo-portefeuille (de kmo-portefeuille dient ten laatste 14 werkdagen na het seminarie te worden aangevraagd; zo niet, wordt uw aanvraag geweigerd). (Erkenningsnr. Sirris: DV.O105154).

 

Datum

woensdag 13 december 2017, 13:00 - 18:00

Plaats

Sirris,
Technologiepark 935,
9052 Zwijnaarde

Organisator

VUB Sirris KU Leuven imec and the University of Antwerp 

Meer info

Leden van HYMOP Industrial Advisory Committee: gratis (deelname en stand)
Niet-leden:
• € 100 (excl. BTW)
• € 150 (excl. BTW) indien u gebruik wenst te maken van een stand om uw eigen oplossingen in de kijker te zetten.

Dit evenement is afgelopen.