Het VBO, hierin gesteund door Agoria, lanceert een oproep aan alle bedrijven om hun verantwoordelijkheid te nemen en elkaar zo veel mogelijk te steunen, door alle openstaande facturen en betaalopdrachten volgens afspraak te honoreren. Bekijk de video.


Elk bedrijf, groot of klein, wordt op de één of andere manier getroffen door de coronacrisis. De impact is voor niemand te onderschatten. Voor veel bedrijven wordt de financiële situatie elke dag nijpender. Om de liquiditeitsproblemen naar best vermogen op te vangen, nam de overheid samen met onder meer de bank- en verzekeringswereld al uitzonderlijke maatregelen. We stellen echter vast dat bedrijven in verschillende sectoren beslissen om het betalen van facturen uit te stellen. Dat brengt andere bedrijven in de problemen en zet de economische heropleving op de helling.

Geen heropleving zonder solidaire bedrijven

Het VBO, hierin gesteund door Agoria, heeft daarom een duidelijke oproep gelanceerd aan alle bedrijven om hun verantwoordelijkheid te nemen en elkaar zo veel mogelijk te steunen, door alle openstaande facturen en betaalopdrachten volgens afspraak te honoreren en op die manier het voortbestaan van andere bedrijven niet nog meer in het gedrang te brengen. Als er zich toch problemen stellen, dan is het zaak om zo snel mogelijk in overleg te gaan.

Bekijk hier de video met Pieter Timmermans (VBO):

Bekijk hier de campagnepagina op de website van het VBO.