Naar aanleiding van Earth Day introduceert Samsonite zijn eerste collectie gemaakt van circulair polypropyleen op basis van post-consumer verpakkingsafval. Deze koffer is 'made in Belgium' en de eerste ter wereld die gemaakt is van gerecycleerd huishoudelijk kunststofafval.


In de huidige tijdsgeest waar we ons steeds meer bewust worden van de milieueffecten van plastic afval, zal deze duurzame oplossing zonder twijfel reizigers over de hele wereld inspireren om een verstandige maar stijlvolle keuze te maken die het milieu ten goede komt.

In het Europese innovatie- en ontwikkelingscentrum in Oudenaarde voert het team voortdurend onderzoek naar innovatieve materialen en technologieën. Met als resultaat, geavanceerde producten met focus op absoluut comfort, de lichtste materialen, uitstekende kwaliteit en duurzaamheid.

De koffer is perfect afgestemd op de behoeften van de moderne reiziger en gemaakt van gerecycleerde materialen van hoge kwaliteit. De schalen van de koffer zijn gemaakt van gerecycleerd polypropyleen (PP) van post-consumer verpakkingen en de binnenstof is gemaakt van gerecycleerde plastic flessen (PET). Dit maakt de S'Cure ECO "Green Grey" koffer niet alleen zeer duurzaam, maar ook licht en sterk voor de beste reiservaring.

'We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om onze ecologische voetafdruk in al onze activiteiten te verkleinen. Natuurlijk speelt onderzoek naar nieuwe duurzame materialen een belangrijke rol, omdat het ons in staat stelt onze zoektocht naar innovatie te combineren met onze inzet voor duurzaamheid.

We zijn vastbesloten om op zoek te gaan naar mogelijkheden om het gebruik van gerecycleerde en recycleerbare materialen in onze producten te maximaliseren om zo een betere wereld voor toekomstige generaties te kunnen creëren.'

Christine Riley Miller, Global Director Sustainability Samsonite

Het basismateriaal is afkomstig van Quality Circular Polymers (QCP), een joint venture van SUEZ en LyondellBasell, die circulaire polymeren produceren in Nederland. In 2017 zijn QCP en Samsonite besprekingen gestart om samen een koffer te ontwikkelen op basis van het QCP-materiaal.

'De circulaire economie biedt veel mogelijkheden voor materiaalselectie voor onze koffers. Dankzij de nauwe samenwerking met de juiste partners zoals QCP, SUEZ en LyondellBasell, zijn we erin geslaagd gerecycleerde materialen naar een hoger niveau te tillen, en zo aan onze hoge kwaliteitseisen te voldoen.'

Pauline Koslowski, Director Research and Innovation Samsonite Europe

 

Lees het volledige persbericht


 
Bent u winnaar ? Laat het ons weten !
U bent lid van Agoria en uw bedrijf heeft succes geboekt: belangrijke nieuwe orders, innovatie, uitbreiding, onderscheiding, bedrijfsovername.....? Laat het ons weten! Uw nieuws wordt gepubliceerd op www.agoria.be evenals in deze rubriek op Agoria Online.

Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig: stuur een tekst van maximaal ongeveer twintig regels (bij voorkeur met foto) naar redaction@agoria.be.