Om ons Sales team te versterken, zijn wij op zoek naar een:


Agoria betekent vooruitgang door technologie. Wij banen het pad voor alle technologisch geïnspireerde bedrijven in België die door de ontwikkeling of toepassing van innovaties vooruitgang in de wereld nastreven en die samen ruim 300.000 werknemers vertegenwoordigen.

We zijn trots dat om en bij 1.900 lidbedrijven vertrouwen stellen in de drie pijlers van onze dienstverlening: adviesverlening, business development en de creatie van een optimaal ondernemingsklimaat.

Agoria beschikt over een team van 200 gemotiveerde professionals. Dankzij hun respectieve vakkennis, competenties en netwerk zorgen zij ervoor dat onze organisatie in staat is om een hoogwaardige en performante dienstverlening aan te bieden.

Om ons Sales team te versterken, zijn wij op zoek naar een:

Sales Business Developer (m/v/x) 

Algemeen

Voel je je aangesproken om binnen de commerciële organisatie van Agoria die producten en diensten verkoopt je schouders te zetten onder een sales business development functie waarbij je jouw B2B verkoop ervaring ten volle kan benutten, verantwoordelijk bent voor het behalen van de specifieke commerciële doelstellingen en de spilfiguur bent tussen de klant en Agoria? Lees dan snel verder wat deze uitdagende functie inhoudt!

Verantwoordelijkheden:

 • Je begrijpt de doelmarkten, inclusief de industrie, het bedrijf, het project, de bedrijfscontacten en welke marktstrategieën kunnen worden gebruikt om B2B bedrijven aan te trekken.
 • Je volgt de leads op die door middel van marketingactiviteiten zijn gegenereerd.
 • Je genereert nieuwe leads via diverse kanalen zoals bv netwerking, events, social media, …
 • Je stelt actief het specifieke dienstenaanbod voor aan geïnteresseerde bedrijven en doet de opvolging ervan. Beantwoorden van mogelijke pre-sales vragen, al dan niet samen met relevante experten.
 • Je staat in voor de concrete realisatie van de afgesproken verkoopdoelstellingen.
 • Je informeert bedrijven over de eventuele subsidiemogelijkheden verbonden aan de aangekochte diensten.
 • Je bewaakt de voortgang binnen de uit te voeren activiteiten in lijn met de afgesproken timing en te realiseren resultaten. Je stuurt bij indien nodig en beheert eveneens het toegekende financiële budget.

Gewenst profiel

 • Je weet perfect op welke manier en voelt aan met welke diensten je de doelgroepen kunt benaderen en boeien.
 • Je hebt het vermogen om de noden en behoeften van de bedrijven te kunnen analyseren.
 • Je beschikt over de benodigde overtuigingskracht binnen verschillende contexten (behoeftenbepaling, beantwoorden van vragen, positionering Agoria, afsluiten van een concrete verkoop, …).
 • Gedreven en resultaatsgericht zijn, gestructureerd en planmatig werken, onderhandelen, daar geniet je van.
 • Je praat steeds in termen van mogelijkheden en niet in termen van belemmeringen.
 • Je pikt snel informatie op die kan gebruikt worden binnen jouw commerciële functie.
 • Je beheerst het Nederlands (moedertaal) en hebt een zeer goede kennis van het Frans, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je hebt reeds ervaring met B2B sales.

Ons aanbod

Werken bij de grootste sectorfederatie van België, die door de bedrijven erkend wordt als referentie voor dienstverlening. De mogelijkheid om je persoonlijk te ontwikkelen in diverse opleidingstrajecten en/of informatienetwerken. Een aangename werkomgeving in Brussel. Een aantrekkelijk loonpakket en diverse extralegale voordelen.

Contact

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan je curriculum vitae met een motivatiebrief naar job@agoria.be.Geef in je motivatiebrief aan waarom je deze uitdaging graag wenst aan te gaan en wat jouw voornaamste troeven zijn om deze rol succesvol te kunnen opnemen.

Voor meer informatie over deze vacature, neem contact op met Kathleen Mauquoy.