Ons lidbedrijf Teledyne ICM leverde een mobiele röntgenscanner aan de veiligheidsdienst van het luxueuze Atlantis Palm Hotel op het exclusieve Palm Jumeirah-eiland in Dubai. Het apparaat wordt er ingezet voor de beveiliging van o.a. de vele beroemdheden die in het hotel verblijven. 

Beroemdheden, toeristen, zakenlui en overheidsvertegenwoordigers mogen tijdens hun verblijf op het exclusieve Palm Jumeirah-eiland in Dubai op beide oren slapen. De aandacht voor de veiligheid van de gasten die er verblijven was altijd al groot maar tegenwoordig, sinds de terroristische aanslag in juni 2015 op het Riu Imperial Marhaba-hotel in Sousse (Tunesië), staat dit thema in veel hotels helemaal bovenaan de prioriteitenlijst.

Zo ook in het Atlantis Palm Hotel, een van de meest luxueuze hotels ter wereld met 23 verdiepingen, 1539 kamers, 19 restaurants en een indrukwekkend aanbod ontspanningsfaciliteiten (waterpark, aquarium, een winkelcentrum, clubs en zelfs een monorailstation).

Een van de bijkomende maatregelen die het hotel nam om de veiligheid van zijn gasten nog te verhogen, was de ingebruikname van een mobiele röntgenscanner om op eender welke plaats bagagestukken en andere pakketten te controleren.

De keuze viel op de Flatscan30 van Agoria-lidbedrijf Teledyne ICM uit Andrimont (Dison). Dit systeem, ontwikkeld door en voor experts van ontmijningsdiensten, biedt van alle gelijkaardige toestellen op de markt het grootste scanbereik maar is tegelijk toch extreem licht en gebruiksvriendelijk. Sedert de ingebruikname werden met deze oplossing al honderden pakketten feilloos doorgelicht, zonder enig incident.

www.teledyneicm.com


 
Doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling, innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op Agoria Online.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be
 

Reageer op dit artikel