Agoria-lidbedrijf Rombit is op een conferentie in San Francisco bekroond tot 'Meest Innovatieve Internationale Startup van 2018'. De Amerikaanse stad toonde al eerder interesse voor Rombits Internet of Things-oplossingen voor steden en havens.


Bridge SF is dé conferentie voor publieke en private spelers uit de snelgroeiende GovTech-sector. Jaarlijks brengt de driedaagse conferentie academici, stadsbesturen, investeerders, ondernemingen en startups vanuit alle hoeken van de wereld samen in San Francisco.

Het Antwerpse Rombit overtuigde het internationale jurypanel van burgemeesters, CTO's, CIO's en investeerders met zijn Internet of Things (IoT)-oplossingen voor steden en havens.

A-Sign, 's werelds eerste digitale parkeerverbodsbord

"GovTech biedt een ideaal platform om innovatie tot bij burgers, stadsmedewerkers en bedrijven te brengen. We zijn enorm dankbaar voor deze internationale erkenning van onze IoT-oplossingen", aldus CEO Jorik Rombouts.

"A-Sign is het eerste digitale, mobiele parkeerverbodsbord ter wereld. Hiermee brengen we IoT-oplossingen effectief in het straatbeeld en bewijzen we dat concrete Smart City-toepassingen nuttig en gebruiksvriendelijk zijn, ook voor mensen zonder smartphone", vult commercieel directeur Evert Bulcke aan.

Internationale ambities

In maart 2018 ging Rombit een samenwerking met EIT Digital aan, een Europese innovatie- en educatie-organisatie die deel uitmaakt van het European Institute of Innovation and Technology. Momenteel voeren Rombit en de EIT-hub in Silicon Valley gesprekken met San Francisco over de implementatie van de slimme parkeerverbodsborden.

https://rombit.be/ 


 
Bent u lid van Agoria en doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling, innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op de website van Agoria.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be