Bij Atlantic (voorheen Burnsen) in Seneffe is de productiviteit met 50% gestegen, dankzij een betere organisatie. Meer dan 100 mensen behielden hun baan en de logistieke activiteit werd hervat.


De site van de Atlantische groep Seneffe (lid van Agoria - voorheen Burnsen) produceert ketels en warmwatertanks voor huishoudelijk gebruik. Na een herstructurering in 2014 en een verhuizing naar Slowakije verloor de site de helft van zijn werknemers. Het was noodzakelijk om de productie in stand te houden en het concurrentievermogen te verbeteren. Céline Croupin, directeur Onderzoek, Ontwikkeling en Industrialisatie, licht de ambitieuze uitdaging toe: "We hebben nagedacht over het moderniseren van de site, het robotiseren van bepaalde activiteiten, het verkorten van de productietijden, maar ook het garanderen van de constante kwaliteit van onze producten."

Ponsers en lassers zijn opgeleid in nieuwe technologieën en de fabriek is omgebouwd om kleine series van op maat gemaakte objecten te produceren.

Bekijk de reportage van RTL-Tvi :

Zoals vermeld in het artikel van RTL.be heeft Agoria's Be the Change studie duidelijk aangetoond dat digitalisering en robotisering in het algemeen geen banen vernietigen, maar dat er maatregelen moeten worden genomen om ervoor te zorgen dat de arbeidsmarkt zich kan aanpassen aan deze ontwikkelingen. Anders zullen er in 2030 meer dan 580.000 niet ingevuld zijn.  


Agoria ontwikkelde vier strategieën voor een duurzame arbeidsmarkt en nodigt iedereen uit om deel te nemen aan het programma 'Be the change'. Download hier de studie 'Shaping the future of work' of surf naar info.agoria.be/nl/bethechange.