Agoria, PwC en Sirris slaan de handen in elkaar voor een grootschalig onderzoek over de populariteit en de toepassingen van robotiseringstechnologie in ons land: hoe goed zijn deze technologieën al ingeburgerd in onze bedrijven? Waar liggen kansen om er nog meer voordeel uit te halen? Heeft uw bedrijf al robots in gebruik en voor welke toepassingen? Waarom (niet)? Laat het ons weten!


Hoewel er al lang sprake is van robotisering en heel wat bedrijven er elke dag de voordelen van plukken, blijft er toch ook nog altijd een grote groep bedrijven over die dat niet doet. Ook voor die bedrijven kan robotisering nochtans heel wat voordelen opleveren, soms ongetwijfeld ook in niet voor de hand liggende of onverwachte toepassingen.

Waar robots vroeger vooral werden ingezet om een antwoord te bieden op de 3D’s, met name Dirty, Dangerous and Dull (vuile, gevaarlijke of vervelende taken), worden ze nu steeds meer ook ingezet om operatoren te ondersteunen en nog meer specifieke taken over te nemen of te vereenvoudigen. In sommige gevallen kunnen robots mogelijk ook een antwoord bieden op de “social distance”-uitdagingen die de COVID-19-crisis heeft gecreëerd. Kortom, robots worden duidelijk een deel van onze maatschappij en zeker van onze werkomgeving.

Wat zijn uw ervaringen met robotica? Laat het ons weten!

Hoewel Belgische bedrijven en universiteiten een rol spelen in de ontwikkeling van de robotisering, blijven er nog veel vragen bestaan over de huidige stand van zaken wat de invoering van deze technologieën door de Belgische industrie en het potentieel ervan betreft.

Daarom voeren Agoria, PwC en Sirris samen een studie uit over de robotisering in België die zal leiden tot:

  • nieuwe inzichten over hoe goed robotiseringstechnologieën (reeds) zijn geïmplementeerd in de Belgische industrie.
  • de verandering van de huidige 'AS IT IS'- en de toekomstige 'TO BE'-situatie van de Belgische robotiseringsspelers in de hele waardeketen.
  • het opsporen van mogelijke knelpunten voor een (beter) gebruik van de robotisering in het Belgische robotiseringsecosysteem.
  • het in kaart brengen van mogelijke oplossingen om deze uitdagingen te overwinnen en de nodige stappen vooruit te zetten.

U kunt deel uitmaken van dit ambitieuze onderzoek door deel te nemen aan onze enquête!

Wij zijn geïnteresseerd in uw input, ongeacht de ervaring die uw bedrijf heeft met Robotics of juist niet. Daarom is het voor u, als uw bedrijf enigszins betrokken is bij Robotics en/of u denkt dat uw inbreng in dit onderwerp cruciaal is, een geweldige kans om betrokken te zijn bij dit onderzoek!

De vragenlijst neemt slechts ongeveer 15 minuten in beslag. Als u geïnteresseerd bent in de resultaten van het onderzoek, laat dan gerust uw e-mailadres achter. Wij stellen uw hulp en tijd op prijs!  Klik hier om deel te nemen!