Op donderdag 20 februari 2020 wordt in Brussel de 5e editie van de CSR Professional of the Year award georganiseerd. Dit jaar is Robin Bruninx, oprichter en gedelegeerd bestuurder van Agoria-lidbedrijf Encon, een van de genomineerden. Geeft u hem mee een duwtje in de rug? Breng snel uw stem uit!


De CSR Professional of the Year 2019 speelt binnen zijn bedrijf of organisatie een strategische en onmisbare CSR-rol als motivator, inspirator of implementator. Dat kan onder meer als CEO, HR-manager, marketeer, projectleider of event manager.

Tijdens deze vijfde editie worden twee professionals bekroond:

  • de Nederlandstalige CSR Professional of the Year 2019
  • de Franstalige CSR Professional of the Year 2019

Een van de genomineerden in de categorie ‘Nederlandstalige CSR Professional of the Year 2019’ is Robin Bruninx, oprichter en gedelegeerd bestuurder van Agoria-lidbedrijf Encon. Het Limburgse Encon is gespecialiseerd in duurzame energieprojecten voor industriële bedrijven. Een evidentie dus dat MVO er in de genen zit. Maar voor de eigen organisatie wil de oprichter nog verder gaan en maatschappelijk verantwoord ondernemen op elk vlak doorvoeren.

Een van de mooiste voorbeelden die illustreren hoe Robin Bruninx de aandeelhouders en de medewerkers van Encon op het vlak van duurzaamheid steeds verder drijft, is het nieuwe hoofdkantoor Infinity. Het gebouw is technisch zeer vooruitstrevend, maar gaat ook op andere vlakken erg ver: het restaurant bestaat volledig uit gerecycled, upcycled of gerecupereerde materialen, en er wordt voornamelijk gekookt met lokale, seizoensgebonden producten. Er is een bijenhotel, er zijn egelhuisjes, vleermuis- en uilenkasten, ... Bij de opening beschikte Infinity over het grootste privé laadpalenpark van het land met 300 kW aan laadvermogen. Binnenkort verdubbelt het aantal laadstations. Binnen de 2 jaar wil Encon zijn hele wagenpark elektrisch hebben. Het kantoor telt meer dan 40 meetpunten die het energieverbruik in al zijn vormen opvolgen.

Wij wensen hem alvast veel succes!

Er kan nog gestemd worden tot 19 februari. Breng uw stem uit via deze link!

Circulaire economie, energie coaching, duurzame inzetbaarheid van werknemers... Levert uw bedrijf al inspanningen op dit vlak?


Het MVO Paspoort van Agoria Vlaanderen biedt een handig stappenplan dat uw bedrijf zal gidsen en ondersteunen om de inspanningen op vlak van duurzame ontwikkeling op een structurele wijze in kaart te brengen. Download het MVO paspoort hier!"