Hoe gaat lidbedrijf Ridley Bikes om met de wereldwijde concurrentie op de markt van de high end race- en crossfietsen? Van ontwerp en design over productie tot levering aan dealers en eindklanten: deze Limburgse parel is goed op weg om zijn kernprocessen te digitaliseren.  Maximale efficiëntie doorheen de supply chain en het productieproces zijn daarbij key. En de klant? Die zal via een krachtig online platform zijn of haar droomfiets zelf gaan samenstellen (custom built, custom paint, …). Alles is erop gericht de beleving zo intens mogelijk te maken. Daarom wordt ook ingezet op het connecteren van de fiets. Zo hoopt Ridley Bikes ook morgen hun missie “het bouwen van de beste racefiets ter wereld” waar te kunnen maken?  U verneemt er alles over op 9 juni van Jochim Aerts, CEO.

In aanloop van het topevent van Agoria Vlaanderen op 9 juni trokken we al eens naar Beringen voor een gesprek met Jochim Aerts, stichter en CEO van Ridley Bikes. Jochim Aerts is één van de sprekers op het event, maar hier licht hij al een tipje van de sluier. Bekijk de video! Hij besluit met opmerkelijk advies.

Honger naar meer?
Agoria Vlaanderen organiseert op 9 juni een topevent rond digitizing manufacturing and new business models. Sprekers zijn Dries Buytaert (Drupal Acquia), Peter Bal (Wabco), Jochim Aerts (Ridley), Marion De Bruyne (Vlerick) en Peter Hinssen. Op zoek naar inspiratie? Meer info en inschrijven.

Doe ook mee aan de enquête rond digitalisering maakindustrie!

Verscheen eerder in deze reeks: