Renson investeert liefst 75 miljoen euro in een nieuwe pergolafabriek op de industriezone de Prijkels in Deinze, pal langs de E17. Met dit dossier worden ook heel wat jobs in het vooruitzicht gesteld. Liefst 250 mensen kunnen er op vijf jaar tijd aan de slag.†


De investering is mega. Alleen al in oppervlakte (55.000 vierkante meter) moet de site even groot worden als die in de thuisbasis Waregem, zo meldt de krant De Tijd. In Deinze is er niet alleen sprake van een productie eenheid, maar ook van een een R&D Center, alsook een trainings- en opleidingscentrum. Binnen 5 jaar zou een en ander goed moeten zijn voor 250 nieuwe jobs. Bij vierde generatie familiebedrijf Renson (212 miljoen euro omzet) zijn op vandaag zo'n 1.100 medewerkers aan de slag.

De vestiging in Deinze betekent een versterking voor de snel groeiende outdoor divisie (tuin- en terrasoverkappingen). CEO Paul Renson zegt in De Tijd dat hij met deze uitbreidingsplannen wil aantonen dat er wel degelijk plaats is voor de maakindustrie in Vlaanderen. "Hier kan je nog goed en werklustige medewerkers vinden", meent Renson. "Ook het niveau van ons onderwijs is en blijft een grote troef."

Opportuniteit

Dat Renson deze investering in Deinze plant, heeft vooral te maken met het feit dat er in de thuisbasis Waregem omzeggens geen mensen meer te vinden zijn voor de job, zegt Paul Renson in De Tijd. Vanuit het Gentse moet het gemakkelijker zijn, denkt Paul Renson, vandaar de keuze voor Deinze. Een stelling die om wat nuance vraagt. "Dat Renson deze investering in Deinze plant heeft niet zozeer te maken met het feit dat er in thuisbasis Waregem omzeggens geen mensen meer te vinden zijn voor de job", zegt woordvoerder Roel Berlaen. "Feit is inderdaad wel dat de werkloosheidsgraad in Waregem heel laag is, maar de keuze voor Deinze is veeleer het gevolg van de opportuniteit die zich daar op het juiste moment voordeed met de uitbreiding van industriezone de Prijkels. Dat Renson opnieuw langs de E17 kan bouwen is qua visibiliteit en marketingwaarde natuurlijk ook heel mooi meegenomen en gezien het succes op dat vlak in Waregem ook een bewuste keuze.

Bron: Made in West-Vlaanderen