Met Smartloop kunnen bedrijven hun elektronisch afval snel, eenvoudig en gemakkelijk afvoeren. De verwijdering van schadelijke stoffen en de terugwinning van grondstoffen worden uitgevoerd door erkende verwerkingscentra. En dat alles tegen een marktconforme prijs.


 Heel wat bedrijven en organisaties stockeren oude pc’s, gereedschap, koffiemachines en ander elektro in hun kasten omdat ze niet meteen een pasklare oplossing hebben om zich op een snelle, eenvoudige en wettelijke manier van deze stock te ontdoen. Smartloop biedt de oplossing: in enkele kliks zetten bedrijven en organisaties hun elektro op het platform. Met een erkende ophaler spreken ze onderling een prijs en tijdstip af. De ophaler van hun keuze komt het elektro aan de deur afhalen. Klaar!

Recupel brengt vraag en aanbod bij elkaar

Op het platform kunnen bedrijven en organisaties gratis hun afgedankt elektro aanbieden. De erkende ophalers bieden hun beste prijs aan. Zo kan het bedrijf er zelf de voordeligste prijs uithalen en beslissen met wie het in zee wil gaan. Als het een ophaler heeft gekozen, kan via de chatfunctie een plaats en tijdstip van ophaling worden afgesproken.  

Win-win voor iedereen

“Smartloop zorgt ervoor dat bedrijven zich op een eenvoudige, snelle en gebruiksvriendelijke manier kunnen ontdoen van hun e-waste. Het verwijderen van schadelijke stoffen uit de toestellen en het herwinnen van de grondstoffen gebeurt correct door erkende verwerkers. En dit alles tegen een marktconforme prijs. De erkende ophalers kunnen een extra inkomstenstroom aanboren. Het slapend elektro komt in de recyclagestroom terecht, zodat het ook gerapporteerd wordt,” besluit Peter Sabbe, CEO van Recupel.