REM-B Hydraulics uit Beerse en de scholengroep Kogeka werken al jaren samen en besteden beide zeer veel aandacht en energie aan het verkleinen van de kloof tussen de werkvloer en het onderwijs.


In het kader van duaal leren werd de start al gegeven op 25 april 2018 waarbij REM-B gastheer was voor één van de eerste trefpuntbijeenkomsten in samenwerking met Voka met maar liefst 81 deelnemers vanuit verschillende Kempense partners (scholen, bedrijfsleiders, sectororganisaties, ...).

Onlangs hebben de allereerste leerlingen van het Sint Jozef instituut uit Geel van het 5de jaar EMT met succes hun jaar in het kader van duaal leren afgerond. Ervaren medewerkers en officieel erkende mentoren van REM-B hebben zowel theorie- als praktijklessen gegeven. Naast REM-B hebben de betreffende leerlingen tevens een hele tijd les gekregen bij Umicore en Thyssenkrupp.

Hiermee is REM-B binnen de wereld van hydraulica ook op dit vlak één van de pioniers . REM-B Hydraulics heeft reeds jaren geleden enkele ervaren medewerkers de officieel erkende opleiding tot mentor laten volgen.

"Ook al zijn we actief in een niche, we investeren bewust veel tijd en energie in het begeleiden van leerlingen en studenten, omdat er ook een winst voor ons in zit", vertelt Paul Dickens, QHSE-verantwoordelijke bij REM-B. "Door deze jongeren over de vloer te krijgen, krijgen wij voeling met hun leefwereld, met wat zij op school leren en met wat hun interesseert. Zeker gezien het zo moeilijk is om geschikte werkkrachten aan te trekken, is investeren in duurzame relaties met de scholen een evidentie en ontdekken we via deze weg potentiële nieuwe collega's."

Vandaag is er nagenoeg bijna altijd wel één of andere student terug te vinden bij REM-B om via een stage. Dit gaat van leerlingen uit het technisch onderwijs tot en met universiteitsstudenten om ervaring op te doen binnen de zeer specifieke wereld van de hydraulica.

 
Bent u winnaar ? Laat het ons weten !
U bent lid van Agoria en uw bedrijf heeft succes geboekt: belangrijke nieuwe orders, innovatie, uitbreiding, onderscheiding, bedrijfsovername.....? Laat het ons weten! Uw nieuws wordt gepubliceerd op www.agoria.be evenals in deze rubriek op Agoria Online.

Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig: stuur een tekst van maximaal ongeveer twintig regels (bij voorkeur met foto) naar redaction@agoria.be.