Groupe PSA en Punch Powertrain hebben een overeenkomst ondertekend om een tweede joint venture op te richten en hun strategisch partnerschap inzake elektrificatie uit te breiden.


De nieuwe joint venture, ‘Punch Powertrain PSA e-transmissions’, zal hypergeavanceerde onderdelen en subsystemen voor de toekomstige generatie van geëlektrificeerde transmissies (e-DCT) ontwikkelen en uitrollen voor productie.

Die transmissies zullen in een eerste fase worden gebruikt in nieuwe mild hybrid- en plug-in hybrid-modellen van Groupe PSA. Er wordt echter beoogd ook andere autoconstructeurs wereldwijd te beleveren. 

De nieuwe joint venture zal naar verwachting tegen het derde kwartaal van 2020 operationeel zijn. Agoria-lidbedrijf Punch Powertrain wordt meerderheidsaandeelhouder met een participatie van 61%.

"We zijn verheugd over de lancering van deze tweede joint venture met de Groupe PSA, de op een na grootste autoconstructeur van Europa"zegt Jorge Solis (foto), Chief Executive Officer van Punch Powertrain, in een reactie.

"De voorbije 45 jaar heeft Punch Powertrain continu innovatieve en kostenefficiënte transmissietechnologieën ontwikkeld. Dit nieuwe partnerschap zal de industrialisatie van onze volgende generatie transmissies voor de hybridewagens van de Groupe PSA en andere constructeurs over de hele wereld boosten."

Jorge Solis, CEO, Punch Powertrain

Concreet draagt Punch Powertrain zijn DT2-verwante businesseenheid en daarbij horende toonaangevende ontwikkelings-, productie- en ondersteuningsfuncties bij aan de nieuwe entiteit. Ook zal Punch Powertrain zijn huidige DT2-verwante faciliteiten in Sint-Truiden (België) en Eindhoven (Nederland) overbrengen. De DT2,  een transmissie met dubbele koppeling, is de eerste transmissie in de autosector die een elektromotor integreert in een mild hybrid voertuig. 

Groupe PSA van zijn kant, de Franse autogroep die merken omvat als Peugeot, Citroën, Opel, Vauxhall en DS Automobiles, draagt een cash investering bij. “Onze productiestrategie steunt op een verticale integratie van onderdelen, in het bijzonder cruciale technologieën zoals geëlektrificeerde aandrijfsystemen. We begrijpen dat de toekomst niet alleen draait om het reduceren van de emissies. De uitdaging bestaat er vooral in om dat tegen een betaalbare prijs te doen, zoals onze bestaansreden (Central Purpose) voorschrijft”, verklaarde Olivier Bourges, Executive Vice President, Programs & Strategy en lid van de Raad van Bestuur. 

 
Bent u winnaar ? Laat het ons weten !
U bent lid van Agoria en uw bedrijf heeft succes geboekt: belangrijke nieuwe orders, innovatie, uitbreiding, onderscheiding, bedrijfsovername.....? Laat het ons weten! Uw nieuws wordt gepubliceerd op www.agoria.be.

Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig: stuur een tekst van maximaal ongeveer twintig regels (bij voorkeur met foto) naar redaction@agoria.be.