Proximus heeft zopas zijn nieuwe #Inspire2022-strategie voorgesteld. Een van de pijlers daarvan is de ambitie om het beste gigabitnetwerk voor België uit te bouwen, door een sterke versnelling van de uitrol van fiber en 5G. Dit is uiteraard zeer goed nieuws voor de verdere ontwikkeling van een digitale samenleving en economie in ons land.


De #Inspire2022 strategie is opgebouwd rond 4 assen:

1) Creatie van een gigabitnetwerk, door de versnelde uitrol van fiber en 5G

Proximus wil de netwerken van de toekomst uitbouwen, zodat op termijn het hele land kan genieten van 100% supersnel internet, met name dankzij de versnelde uitrol van fiber en 5G.
 
Wat 5G betreft, zal het bedrijf in eerste instantie 30 gemeenten verspreid over het hele land toegang geven tot deze technologie. Voorlopig gaat het wel nog om een 5G 'light', omdat de 5G-frequentiebanden nog niet zijn toegewezen en de antenne-emissienormen nog niet zijn aangepast. De betrokken gemeenten en steden bevinden zich in Vlaanderen en Wallonië. Brussel blijft buiten scope, want de Brusselse norm is extreem streng en laat geen 5G toe (maar liefst 50 keer strenger dan de norm die door Europa wordt aanbevolen en door de overgrote meerderheid van de lidstaten wordt gevolgd).

Daarnaast heeft Proximus ook de commercialisering aangekondigd van het eerste 5G-compatibele toestel in België.

2) Structurele transformatie van zijn bedrijfsmodel om de efficiëntie drastisch te verbeteren en leider te worden op het vlak van NPS

3) Tegen 2022 terug aanknopen met winstgevende groei, door leiderschap op het vlak van netwerken, strategische partnerships en de creatie van lokale ecosystemen

4) Duurzaamheid en digitale inclusie

Meer informatie vindt u in dit persbericht. 

 
Bent u winnaar ? Laat het ons weten !
U bent lid van Agoria en uw bedrijf heeft succes geboekt: belangrijke nieuwe orders, innovatie, uitbreiding, onderscheiding, bedrijfsovername.....? Laat het ons weten! Uw nieuws wordt gepubliceerd op www.agoria.be evenals in deze rubriek op Agoria Online.

Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig: stuur een tekst van maximaal ongeveer twintig regels (bij voorkeur met foto) naar redaction@agoria.be.