In het kader van de in maart aangekondigde uitrol van 5G, heeft Agoria-lidbedrijf Proximus op 26 mei zijn 5G-technologie geactiveerd op een veertigtal bijkomende sites in 26 Vlaamse gemeenten. Daarbij zijn grote steden als Antwerpen en Gent, maar ook kleinere gemeenten zoals Houthalen-Helchteren en verschillende kustgemeenten.


Het gaat om een verdere uitbreiding van de uitrol die begin april van start ging. Net als voor die initiële uitrol maakt Proximus ook nu weer gebruik van bestaande sites en bestaande spectrumbanden.

“Het is de bedoeling dat het 5G-netwerk verder evolueert en dat de dekking geleidelijk aan wordt uitgebreid, in afwachting van de toewijzing van tijdelijke gebruiksrechten voor de 3.X-frequenties en van de definitieve spectrumveiling,” zegt het telecombedrijf.

Een gedetailleerde dekkingskaart staat ter beschikking op de Proximus-website.

De nieuw toegevoegde gemeenten liggen allemaal in Vlaanderen. Dat komt omdat de uitrol van het mobiele 5G-netwerk in Wallonië tijdelijk ‘on hold’ staat omdat in dat gewest meer tijd nodig is voor overleg met de plaatselijke overheden. In Brussel is de uitrol van 5G onmogelijk zolang de huidige stralingsnorm er gehandhaafd wordt. De norm in Brussel is bijna 50 keer strenger dan in onze buurlanden.

 
Bent u winnaar ? Laat het ons weten !
U bent lid van Agoria en uw bedrijf heeft succes geboekt: belangrijke nieuwe orders, innovatie, uitbreiding, onderscheiding, bedrijfsovername.....? Laat het ons weten! Uw nieuws wordt gepubliceerd op www.agoria.be evenals in deze rubriek op Agoria Online.

Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig: stuur een tekst van maximaal ongeveer twintig regels (bij voorkeur met foto) naar redaction@agoria.be.