Van 26 tot 28 maart vindt in het Franse Antibes het ITER Industry Business Forum (IBF) plaats, dé 'place to be' voor technologiebedrijven met interesse voor ITER, het grootste en meest futuristische energietechnologieproject ter wereld. Inmiddels zijn heel wat details bekend over het inhoudelijke programma.


ITER is een gezamenlijk project van Europa in samenwerking met Rusland, de VS, India, China, Zuid-Korea en Japan. Het doel is de bouw van een fusiereactor in Zuid-Frankrijk, die het ultieme bewijs moet leveren dat kernfusie kan gebruikt worden als duurzame low carbon energiebron, zonder de nadelen van splijtingsreactoren. Ongeveer 40% van de aanbestedingen voor de realisatie van dit 'big science'-project, waarvan de bouwwerken in 2007 zijn gestart, zijn voorbehouden voor Europese bedrijven. 

IBF 2019
Foto: de productie van Divertor cassettes. Bekijk hier meer foto's van het ITER-project.

Wat valt er te beleven op IBF 2019?

IBF 2019  biedt een "booth exhibition" met interessante technologiebedrijven, maar ook B2B-uiteenzettingen over de belangrijkste lopende en toekomstige ITER-aanbestedingen en, voorafgaand aan de eigenlijke opening van het Forum, een bezoek aan de ITER-werf in Cadarache of enkele bezoeken aan Zuid-Franse technologiecentra. 

Het expogedeelte van IBF 2019 is volledig uitverkocht, maar zoals eerder gemeld kunnen Belgische kmo's gratis deelnemen aan het Belgisch paviljoen van ITERBELGIUM (Agoria, FOD Economie).

In het conferentieprogramma van IBF 2019 komen onder meer de volgende thema's aan bod: 

IBF 2019

Klik hier voor een meer gedetailleerd programma (409,8 kB).

Belangrijke kanttekening: IBF 2019 is een must voor alle bedrijven die in het wereldwijde technologienetwerk van ITER willen opgenomen worden of aan het project willen meewerken, maar daarnaast zeker ook interessant voor bedrijven met belangstelling voor technologiepartnerships in andere big science-domeinen.

Praktische informatie

Meer weten over uw mogelijke deelname aan ITER of een (eerste) kennismaking ermee via het ITER industrie-event op IBF 2019 in Antibes? Surf dan naar de website van het Iter Business Forum.

Of contacteer Christian Dierick, Agoria-expert, ITER Industry Liaison Officer Belgium,
Iterbelgium coördinator &  Big Science Belgium coordinator:
T. +32 2 706 79 55
M. +32 485 91 46 75
www.iterbelgium.be