E-net Business is het eerste digital marketing-bureau in Europa dat EMAS/ISO 14001-gecertificeerd is. Bovendien heeft het bedrijf de 'Prix Wallon de la Qualité 2017-2018' (Waalse Kwaliteitsprijs) in de wacht gesleept in de categorie 'Implication dans l'Excellence'.


EMAS (Eco-Management and Audit Scheme) in een notendop

EMAS staat voor 'Europees milieubeheer- en auditschema'. Dit systeem werd in het leven geroepen door de Europese Unie en is bedoeld voor ondernemingen die hun milieubeleid willen evalueren, rapporteren en verbeteren. Het moet daarbij gaan om een continue verbetering van het milieubeheer. "We wilden beschikken over een kader voor onze milieu-inspanningen", vertelt Nicolas Pourbaix, algemeen directeur van E-net Business. "Samen met het team besloten we om voor EMAS-registratie te gaan. We hebben daar bijna drie jaar aan gewerkt."

Le Prix Wallon de la Qualité 2017-2018

E-net Business heeft ook de 'Prix wallon de la Qualité' in de wacht gesleept. In het kader van die prijs werden bijna twintig kwaliteitscriteria onderzocht. De grote thema's waarop werd gefocust, hebben betrekking op leiderschap, ondernemingsstrategie, personeel en partnerships / resources.

Na een onderzoek ter plaatse dat werd uitgevoerd door experts op het vlak van kwaliteit en uitmuntendheid, heeft de jury E-net Business de 'Prix Wallon de la Qualité 2017-2018' toegekend in de categorie 'Implication dans l'Excellence'. Nicolas Pourbaix: "Al bij de oprichting van de onderneming werd uitmuntendheid in ons DNA verankerd, zowel t.a.v. onze klanten als onze leveranciers, partners, medewerkers enz.  Zo bedraagt de tevredenheidsgraad van onze klanten op basis van ruim 2.000 enquêtes meer dan 98%. Op onze websites wordt drie jaar kwaliteitsgarantie verleend, wat een vrij uitzonderlijke troef is."