Tijdens het Europees clubkampioenschap voor heren, dat begin oktober plaatsvond in Barcelona, heeft Agoria-lidbedrijf Pozyx een overeenkomst als nieuwe technologieleverancier gesloten met de European Hockey League (EHL).


Pozyx Inc is een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in accurate positionering op basis van ultra wideband technologie (UWB). In het kader van de overeenkomst met de European Hockey League zal het bedrijf een trackingsysteem ontwikkelen dat tijdens de wedstrijden in 2020 en 2021 zal worden gebruikt.

De spelers, hun coaches en de supporters zullen rechtstreeks toegang krijgen tot de tracking data. Via interactieve dashboards zal iedereen zelf zijn eigen wedstrijdanalyses kunnen maken. Het trackingsysteem van Pozyx zal ook worden gebruikt om de camerasystemen te beheren en aan te sturen. Daardoor zullen de wedstrijden nog dynamischer in beeld gebracht kunnen worden en zal de kijkervaring nog verbeterd worden.

EHL-voorzitter Hans-Erik Tuijt is opgetogen over het nieuwe partnership: “Met Pozyx kunnen we deze sport toegankelijker maken voor het grote publiek.”

Michael Van de Velde, VP Sales & Marketing bij Pozyx, vult aan: “Dankzij onze uitgebreide ervaring in Aerospace en Automotive kunnen wij spitstechnologie tegen een redelijke prijs introduceren op het hockeyveld.”

Het partnership tussen Pozyx en de EHL werd gefaciliteerd door het Orange Sports Forum en Agoria. In de marge van het Europees kampioenschap dat vorig jaar in Antwerpen werd gehouden, organiseerden Camil Smeulders (Orange Sports Forum) en Diego Algaba (Agoria) een networking event in het Nederlands consulaat. Camil Smeulders: “Met dit soort events willen we de sportwereld en de technologiebedrijven dichter bij elkaar brengen. De in oktober getekende overeenkomsten tonen wat mogelijk is als we de juiste mensen samenbrengen.”

Pozyx zal zijn trackingoplossing voor de brede markt officieel lanceren in het voorjaar van 2020. Voor de verkoop en distributie zal worden samengewerkt met Recreational Systems International (RSI), een onafhankelijke en innovatieve leverancier van sportinfrastructuur.

https://www.pozyx.io/

 
Bent u winnaar ? Laat het ons weten !
U bent lid van Agoria en uw bedrijf heeft succes geboekt: belangrijke nieuwe orders, innovatie, uitbreiding, onderscheiding, bedrijfsovername.....? Laat het ons weten! Uw nieuws wordt dan gepubliceerd op www.agoria.be en in onze dagelijkse nieuwsmail.

Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig: stuur een tekst van maximaal ongeveer twintig regels (bij voorkeur met foto) naar redaction@agoria.be.