Agoria-lidbedrijf Phoenix AI, een bedrijf uit Doornik dat gespecialiseerd is in hard- en softwareoplossingen voor de analyse van videobeelden op basis van artificiële intelligentie (AI), is als partner toegetreden tot het NVIDIA Metropolis-programma.


Phoenix AI is het geesteskind van Laurent Renard en Nathalie Vinchent, ex-oprichters van IMOVIX. Gebruikmakend van hun uitgebreide kennis van videocamera performance, ontwikkelden ze een op hardware gebaseerd machine learning-product dat direct op de camera kan worden geïnstalleerd, zonder dat een internet-, server- of cloudverbinding nodig is.

Het topmodel daarvan, de "SM_All", is een op AI gebaseerde oplossing met NVIDIA GPU-processor die tot vier real-time opsporingen tegelijk kan uitvoeren en tot 60 beelden per seconde kan detecteren. Het systeem wordt over het algemeen toegepast in beveiliging, bewaking, transport en smart city-toepassingen (bv. toegangscontrole, analyse van transportstromen,...). 

Als lid van het NVIDIA Metropolis Software Partner-programma zal Phoenix AI zijn aanbod kunnen promoten op events van NVIDIA en partners, en bovendien vroegtijdig toegang krijgen tot het hele gamma van NVIDIA-oplossingen en SDKs, wat de ontwikkelingstijd van de eigen deeplearning-applicaties verder zal versnellen en hun prestaties zal verbeteren. Daarnaast zal het ontwikkelingsteam van Phoenix AI met NVIDIA samenwerken om de eigen Sm_All hardware en software te integreren als onderdeel van het NVIDIA Metropolis-platform. 

"Ik ben verheugd en vereerd dat NVIDIA Phoenix AI heeft gecertificeerd als Metropolis Program-partner en de toegevoegde waarde ziet in onze Sm_All-oplossing," aldus Laurent Renard, CEO van Phoenix AI: “In ons aanbod zitten al modules om spoorwegomgevingen te beveiligen en de openbare netheid te bewaken door middel van camera's. Daarnaast houden we de ogen open voor nog andere toepassingen, zoals een specifieke applicatie voor Industrie 4.0. Met onze technologie willen we de wereld niet alleen slimmer maken, maar ook veiliger."

Meer info: www.phoenix-ai.com