Met tachtig jaar knowhow op het domein van de bewerking van grote stukken zet Pegard Productics een nieuwe stap in zijn ontwikkeling. De kmo uit Andenne heeft namelijk recentelijk geïnvesteerd in een nieuwe machine voor precisiebewerking tegen hoge snelheid van stukken met grote afmetingen.


De nieuwe supersnelle machine, die speciaal is ontworpen voor precisiebewerking tegen hoge snelheid van grote stukken (afmetingen tot 7.000 x 2.600 x 2.000 mm), biedt een buitengewone bewegingsdynamiek om een hoge productiviteit te garanderen.

Voor Pegard, dat gespecialiseerd is in bewerking evenals in het onderhoud en de herstelling van machines, zowel van het eigen merk als van andere merken, is deze aankoop een keerpunt. Zo zal het bedrijf kunnen tegemoetkomen aan de groeiende vraag van zijn klanten, met name in de vliegtuigbouw, voor hogesnelheidsbewerking van stukken in aluminium en composiet.

"Dankzij deze machine zullen we kunnen inspelen op de markttendens en zullen we ons kunnen onderscheiden van de concurrentie. Voor zover ik weet is het namelijk de enige machine van die grootte in een straal van 300 km die beschikbaar is voor toelevering", vertelt Nicolas Schifflers, algemeen directeur van Pegard.

De machine is het resultaat van een decennialange ervaring op het vlak van precisiebewerking die werd opgebouwd op uiteenlopende domeinen zoals de vliegtuigbouw, de automobiel, energie en ruimtevaart.

Pegard nodigt geïnteresseerden op 5 maart uit om kennis te komen maken met de nieuwe machine en met zijn team van ingenieurs en technici. Belangstellenden kunnen daarvoor contact opnemen met Attila Ivanszky, Operation Manager bij Pegard (a.ivanszky@pegard.com).

 
Bent u winnaar ? Laat het ons weten !
U bent lid van Agoria en uw bedrijf heeft succes geboekt: belangrijke nieuwe orders, innovatie, uitbreiding, onderscheiding, bedrijfsovername.....? Laat het ons weten! Uw nieuws wordt gepubliceerd op www.agoria.be evenals in deze rubriek op Agoria Online.

Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig: stuur een tekst van maximaal ongeveer twintig regels (bij voorkeur met foto) naar redaction@agoria.be.