Over ons

Embracing Technology
Embracing Ambition

Agoria betekent vooruitgang door technologie. Wij banen het pad voor alle technologisch geÔnspireerde bedrijven in BelgiŽ die door de ontwikkeling of toepassing van innovaties vooruitgang in de wereld nastreven. We zijn trots dat meer dan 1.700 lidbedrijven, die samen ongeveer 300.000 werknemers vertegenwoordigen, vertrouwen stellen in de drie pijlers van onze dienstverlening: adviesverlening, business development en de creatie van een optimaal ondernemingsklimaat.

Geef uw bedrijf een boost met Agoria

 • Ondernemersadvies
  Doorgewinterde kennisexperten beantwoorden uw vragen over o.a. talent en arbeidsmarkt, innovatie, energie, milieu, sociaal-juridische themaís, welzijn op het werk, fiscaliteit,†de economische evolutie in de† sectoren en in de†markten, regelgeving en normalisatie.
 • Business development
  Onze Market-teams helpen u bij de promotie van uw marktaanbod, de identificatie van afzetkanalen voor uw producten/diensten en het opzetten van duurzame partnerships in binnen- en buitenland. Onze huidige focus ligt op de volgende markten: Building & Urban Development, Energy, Financial Services, Food & Beverage, Healthcare, Transport & Mobility, Machine Construction & Production Systems, Sports & Entertainment Events.
 • Creatie van een optimaal ondernemingsklimaat
  Onze Industry-teams begeleiden u door middel van advies, tools, workshops en netwerkevents bij de aanpak van de huidige en toekomstige strategische uitdagingen van uw industrie: Aeronautics, Space, Security & Defence Industries; Building, Contracting & Technical Services Industries ; Digital Industries; Manufacturing Industries; Materials Industries, Telecom Industries.
  Ervaren beleidscellen behartigen tegelijkertijd uw belangen op alle politieke beleidsniveaus.
 • Member & Employee benefits
  Uw lidmaatschap geeft uw bedrijf en uw medewerkers recht op tal van exclusieve kortingen en andere voordelen.

Expertisecentra

Doorgewinterde kennisexperten beantwoorden uw vragen over o.a. talent en arbeidsmarkt, innovatie, energie, milieu, sociaal-juridische themaís, welzijn op het werk, fiscaliteit, regelgeving en normalisatie.

Expertisecentrum Innovatie
Het expertisecentrum Innovatie beantwoordt alle vragen van bedrijven over innovatie en aanverwante thema's. Zijn experts leveren inspiratie en begeleiden de bedrijven bij het opzetten van innovatieprojecten.

Expertisecentrum Milieu
Het expertisecentrum Milieu ondersteunt de bedrijven bij de uitdagingen die het gevolg zijn van de steeds strengere milieureglementeringen en van de noodzaak om de milieu-impact van activiteiten steeds verder te beperken.

Expertisecentrum Talent & Arbeidsmarkt
Het expertisecentrum Talent & Arbeidsmarkt helpt de bedrijven om nieuwe uitdagingen op de arbeidsmarkt aan te pakken: de vergrijzing, de 'war for talent', het verwerven en doorgeven van competenties, ...

Expertisecentrum Sociaal
Het expertisecentrum Sociaal levert expertise op het gebied van sociale en fiscale wetgeving, sociaal overleg, loon- en arbeidsvoorwaarden, functieclassificatie, preventie en welzijn op het werk, ...

Expertisecentrum Regelgeving & Normalisatie
Het expertisecentrum Regelgeving & Normalisatie verstrekt advies over algemene reglementering, technische regelgeving en normalisatie op gewestelijk, federaal, Europees en internationaal niveau.

Expertisecentrum Energie
Het expertisecentrum Energie ondersteunt de bedrijven bij hun streven naar meer energie-efficiŽntie, terwijl het tegelijk ook bijdraagt tot de groeikansen van de technologische industrie.

Data & Statistical Services
Het expertisecentrum Data & Statistical Services richt zich op het aanbieden van informatie rond de economische evolutie in de sectoren en in de markten: omzet, productie, toegevoegde waarde, werkgelegenheid, export, investeringen. We maken financiŽle analyses en volgen de kosten en prijzen (inflatie, energieprijzen, grondstoffenprijzen, loonkosten,Ö).

Markten

De Market-teams van Agoria helpen u om uw aanbod op de markt te promoten, afzetmarkten voor uw producten of diensten te identificeren en duurzame partnerships te sluiten in BelgiŽ en het buitenland. Vandaag focussen we op de volgende markten: Building & Urban Development, Energy, Financial Services, Food & Beverage, Healthcare, Transport & Mobility, Machine Construction & Production Systems en Sports & Entertainment Events.

Healthcare Technology Club
De Healthcare Technology†Club slaat de handen in elkaar met de Belgische bedrijven die specifieke producten, oplossingen en diensten produceren voor de medische wereld, zowel lokaal als internationaal. Het gaat dan voornamelijk om oplossingen die gelinkt zijn aan eHealth, elektro-medische toestellen, medische gebruiksgoederen of oplossingen voor sterilisatie en diagnose.

Building & Urban Development Technology Club
De Building & Urban Development Technology†Club vertegenwoordigt de Belgische leveranciers van technologie, producten en diensten voor bouw- en infrastructuurprojecten. Dit team leidt bijv. het Smart Cities-project, d.i. een strategisch informatie- en adviesplatform m.b.t. trends en technologische oplossingen voor de slimme stad van de toekomst..

Financial Services Technology Club
De Financial Services Technology†Club zet zich in voor de ondernemingen die gespecialiseerd zijn in IT-oplossingen specifiek voor de financiŽle markt: software voor e-banking of veilig betalen, authentificatiehardware Ö

Energy Technology Club
De Energy Technology†Club biedt een ecosysteem voor ondernemingen die actief zijn op het domein van energiegerelateerde diensten en technologie, zowel voor de hernieuwbare- als de conventionele-energiesector.

Food & Beverage Technology Club
De Food & Beverage Technology†Club ondersteunt de Belgische spelers op het domein van foodtechnologie (ontwerp en productie van uitrusting voor de voedingsindustrie, maatoplossingen voor de verwerking van voedingsmiddelen).

Transport & Mobility Technology Club
De Transport & Mobility Technology Club staat ten dienste van de ontwikkelaars, bouwers en leveranciers van producten, systemen en technologische oplossingen voor de transport- en mobiliteitsmarkt. De nadruk wordt in de eerste plaats gelegd op de automotive sector, goederenvervoer, openbaar vervoer, transportinfrastructuur en individuele mobiliteit.

Machine Construction & Production Systems Technology Club
De Machine Construction & Production Systems Technology Club brengt de Belgische technologiebedrijven samen die actief zijn in het ontwerp, de bouw en de toelevering van machines en onderdelen maar ook specifieke systemen en processen voor de bewerking of de productie van goederen (ook voor de landbouw).

Sports & Entertainment Technology Club
De Sports & Entertainment Technology Club verenigt de Belgische technologiebedrijven die actief zijn in de internationale sportwereld, en meer bepaald op het vlak van bouw, mediatechnologie, sportuitrusting, hostingoplossingen evenals toegangscontrole en beveiliging.

IndustrieŽn

De Industry-teams van Agoria staan u bij met advies, tools, workshops en netwerkevents om de huidige en toekomstige strategische uitdagingen in uw bedrijfstak aan te gaan, ongeacht de sector: Aeronautics, Space, Security & Defence Industries; Building, Contracting & Technical Services Industries; Digital Industries; Manufacturing Industries; Materials Industries.

Aeronautics, Space, Security & Defence Industries
Aeronautics, Space, Security & Defence Industries verenigt de ondernemingen die actief zijn in de sectoren vliegtuigbouw, ruimtevaart en veiligheids- en defensietechnologie.

Building Contracting & Technical Services Industries
Building Contracting & Technical Services Industries zet zich in voor de ondernemingen die actief zijn in de sector van de installatie, het onderhoud en de exploitatie van gebouwen, infrastructuur en industrie. Deze ondernemingen bieden producten, technieken en diensten aan die verband houden met deze sector.

Digital Industries
Digital Industries vertegenwoordigt tal van IT-gerichte ondernemingen. Deze bedrijven leveren producten, software, systemen, diensten of oplossingen voor de transmissie, de verwerking en het beheer van verschillende types informatie, met name beeld, geluid en data.

Manufacturing Industries
Manufacturing Industries spant zich in voor de ondernemingen die gespecialiseerd zijn in de productie en de toelevering van producten, diensten en oplossingen voor de maakindustrie, in het bijzonder transportoplossingen en intelligente voertuigen evenals productiesystemen.

Materials Industries
Materials Industries ondersteunt de producenten van non-ferrometalen, gieterijen en fabrikanten van metaalproducten, kunststoffen en composieten, maar ook ondernemingen die mechanische assembly's toeleveren.

Telecom Industries
Telecom Industries groepeert netwerkbeheerders en telecomdiensten die actief zijn op de Belgische markt.

Beleidscellen

Ervaren beleidscellen behartigen tegelijkertijd uw belangen op alle politieke beleidsniveaus.

Federaal
Op het federaal niveau spitsen de prioritaire themaís van onze acties zich toe op de loonkost, competitiviteit en de exportfinanciering.

Vlaanderen
In Vlaanderen verdedigt Agoria Vlaanderen een efficiŽnt industriebeleid, de ontwikkeling van technologische talenten en de ondersteuning van industriŽle innovatie.

Brussel
In Brussel is mobiliteit het stokpaardje van Agoria Brussel, maar ook de promotie van bepaalde talenten en de 'smart city'.

WalloniŽ
In WalloniŽ centraliseert Agoria WalloniŽ zijn inspanningen op kostenbeheersing, innovatie (product, business, proces), samenwerking met de onderwijswereld (voornamelijk alternerend leren) en de strijd tegen het tekort van technologisch/technisch geschoold personeel.

Europa
De gevolgde thema's op Europees niveau zijn dan weer de interne markt (vrij verkeer van goederen en diensten, digitale interne markt, verkeer van werknemers), de circulaire economie, energiebeleid, innovatieprogramma's en buitenlandse handel.

Raad van bestuur

Voorzitter Agoria

 • Marc DE GROOTE, managing director Cegeka Group

Vice-voorzitters

 • Jean MARTIN, CEO Sapristic International, voorzitter Agoria Wallonie
 • FranÁois MACQ, gedelegeerd bestuurder Macq, voorzitter Agoria Brussel
 • Trudo MOTMANS, chairman Asco Industries, voorzitter Agoria Vlaanderen

Leden

 • Charles BEAUDUIN, gedelegeerd bestuurder, Michel Van de Wiele
 • Yanick BIGAUD, managing director, ENGIE Fabricom
 • Andrť BOUFFIOUX, gedelegeerd bestuurder en voorzitter, Siemens Groep BelgiŽ-Luxemburg
 • Renť BRANDERS, CEO, FIB Belgium
 • Jean-Paul BREES, country president, Schneider-Electric
 • Marco CROON, CEO, VinÁotte International
 • Jean-Louis DAM, CEO, JTEKT Torsen Europe
 • Luc DEFIEUW, CEO, Alcatel-Lucent Bell / Nokia
 • Bernard DELVAUX, CEO, Nexans Benelux
 • Chantal DE VRIEZE, CEO, Altran Belgium & Luxembourg
 • Nancy DHOLLANDER, bestuurder, Dhollandia
 • Thierry du PRE-WERSON, gedelegeerd bestuurder, Spacebel
 • Lode ESSERS, gedelegeerd bestuurder, Pami
 • Alfons GOOS, gedelegeerd bestuurder, ABB
 • Thierry HANSEN, managing director and operations manager, Caterpillar Belgium
 • Marc HEEREN, managing director, CSC BelgiŽ & Luxemburg (Computer Sciences Corporation)
 • Frans HOORELBEKE, voorzitter raad van bestuur, Daikin Europe
 • Anne-Marie JORIS, bestuurder, ETAP
 • Pascal LAFFINEUR, chief executive officer, Network Research Belgium (NRB)
 • Egbert LOX, senior vice president Government affairs, Umicore
 • Marc MEURISSE, voorzitter raad van bestuur, Engicon
 • Marcel MILLER, voorzitter, gedelegeerd bestuurder, Alstom Belgium
 • Pierre MOTTET, voorzitter raad van bestuur, Ion Beam Applications (IBA)
 • Johan POTARGENT, CEO, AMS Belgium
 • Yves PRETE, gedelegeerd bestuurder, directeur generaal, Safran Aero Boosters
 • Alain QUEVRIN, gedelegeerd bestuurder, directeur generaal, Thales Belgium
 • Grťgory REICHLING, gedelegeerd bestuurder, Citius Engineering
 • Wim SCHELFHAUT, CEO, Maintenance Partners
 • Pascale VAN DAMME, general manager Belux & Chairman of the Board of Directors, Dell
 • Dirk VANDENBERGHE, CEO, Metallo-Chimique
 • Stijn VANNESTE, EVP operations EMEA, South Asia & South East Asia, Bekaert
 • Thomas VERSTRAETEN, gedelegeerd bestuurder, Televic
 • Jean-Charles WIBO, CEO president, JC Wibo - The Vlassenroot Group

Gedelegeerd bestuurder

 • Marc LAMBOTTE, CEO Agoria

In het hart van de politiek

Contact

Brussel

A. Reyerslaan 80
1030 Brussel

Tel +32 (0)2 706 78 00

Bekijk route

Antwerpen

Filip Williotstraat 9
2600 Berchem

Tel +32 (0)3 280 45 00

Bekijk route

Hasselt

Hendrik van Veldekesingel 150/78
3500 Hasselt

Tel +32 (0)11 24 72 21

Bekijk route

Henegouwen
Namen

Maison de líindustrie technologique
Rue Auguste Piccard 20
6041 Gosselies

Tel +32 (0)71 23 57 02

Bekijk route

Luik

Boulevard Emile de Laveleye 191
4020 Luik

Tel +32 (0)4 340 35 00

Bekijk route

Gent

Agoria AA Tower - Technologiepark 19
9052 Gent (Zwijnaarde)

Tel +32 (0)9 244 98 11

Bekijk route