De Ghelamco-arena in Gent was op dinsdag 5 december het strijdtoneel waar Agoria en Sirris de digitale uitdagingen tackelden. Samen lanceerden ze er de Digital Journey Tracker, een handige tool om bedrijven wegwijs te maken doorheen het doolhof van de digitalisering.


In de mooie setting van het stadium van KAA Gent verzamelden 200 leden van Agoria en Sirris. Peter Demuynck, Algemeen Directeur van Agoria Vlaanderen, stak meteen van wal: “We worden overspoeld door studies, boeken en informatie over digitalisering. Maar hoe vertaal je dit nu concreet naar jouw bedrijf?”

“Sirris en Agoria kunnen terugblikken op een mooi trackrecord van alles wat digitaal is”, vertelde Herman Derache, directeur van Sirris. “We hebben de afgelopen maanden de koppen bij elkaar gestoken en één geïntegreerd verhaal geschreven waarmee we onze leden wegwijs willen maken in het doolhof van de digitale transformatie.”

En het resultaat mag er zijn: de Digital Journey Tracker is een gids die bedrijven meeneemt op hun digitale reis. Want feit is dat wie de digitalisering slim aanpakt, over heel wat mogelijkheden beschikt om meerwaarde te scheppen voor zijn klanten en de concurrentie een stap voor te blijven. Digitale technologieën maken nieuwe systemen en businessmodellen mogelijk.  

Benieuwd naar de Digital Journey Tracker? Neem vlug hier een kijkje en ontdek de mogelijke transformatietrajecten voor uw bedrijf!

Dat bleek ook uit de getuigenis van Dirk De Nutte, managing director van Allied Reliability Group. Hij pleitte voor de Renaissance 2.0. Dit nieuwe tijdperk zal een grote impact hebben op alle facetten van ons leven en we moeten met z’n allen op zoek naar een nieuwe richting. “We moeten af van het lineair denken. De toekomst is geen extensie meer van het verleden”, zo vertelde hij. “In plaats daarvan moeten we exponentieel evolueren.”

Peter Demuynck sloot af met een boodschap voor de regering:

  • Investeer in digitale skills. Niet enkel in het onderwijs, maar ook voor levenslang leren en slimme migratie op basis van de skills of the future.
  • Vergeet de technologische oplossingen niet.
  • De overheid moet zich opstellen als een dienstverlener en moet radicaler digitaler worden.
  • Ondersteun Industry 4.0.

Deze boodschap werd goed onthaald door minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport Philippe Muyters: “Het doet mij plezier om te zien dat jullie vertrekken van de mogelijkheden en opportuniteiten in plaats van angst. Want de digitalisering houden we niet tegen, het is een evolutie die we moeten omarmen en vormgeven in ons voordeel.”

Bekijk alle foto’s van het event.