Bent u op zoek naar een manier om grondige kennis te verwerven over het ondernemingsoverleg binnen uw bedrijf? Of zoekt u tools om de sociale relaties te optimaliseren? Schrijf snel in voor deze interactieve opleiding!


Klinken onderstaande situaties u bekend in de oren? 

  • U betrapt uzelf erop dat u in de ondernemingsraad steeds dezelfde discussies aan het voeren bent als tijdens vergaderingen met de syndicale delegatie.   
  • De vergaderingen van de OR en het CPBW duren nodeloos lang door de lijst variapunten die op het laatste nippertje aan de agenda worden toegevoegd.
  • De leden van de syndicale delegatie verlaten te pas en te onpas hun werkplaats zonder hun chef op voorhand te verwittigen.
  • Tijdens een onderhandeling bent u niet meer zeker of een voorstel van de syndicale overzijde binnen uw mandaat past of niet.
  • De vakbonden in uw onderneming zijn u altijd te snel af inzake communicatie naar de werkvloer.
  • Alvorens naar de vergadering van de OR te gaan, zoekt u nog snel wat informatie bij elkaar, die maand is alweer zo snel voorbij gegaan!

Heeft u een paar keer ja geknikt ? Dan is onze cyclus 'Social Relations Every Day' wellicht iets voor u.


Doel van de opleidingscyclus:

Na het volgen van de vijf modules:

  • heeft u een grondige kennis van de werking van het ondernemingsoverleg;
  • beschikt u over de nodige tools om het ondernemingsoverleg te sturen / sociale onderhandelingen te voeren;
  • bent u klaar om de sociale relaties binnen uw bedrijf mee te optimaliseren.

De focus ligt op de praktijk van het ondernemingsoverleg, op uitwisseling van de eigen bedrijfservaringen, realistische oefeningen en interactie. De omvang van de groep zal dan ook beperkt gehouden worden tot een vijftiental deelnemers. De voertaal is Nederlands. Het uitgebreide programma vindt u hier (21,6 kB) terug.

De lesgevers zijn Bart Snels (Agoria) en Sofie Claes (Social Dialogue Network). Samen hebben ze om en bij een halve eeuw ervaring in arbeidsverhoudingen.


Enkele reacties na onze proefsessies:

'Social relations every day' is een eye-opener en een aanrader voor iedereen die intensief sociale onderhandelingen voert of gaat voeren. Het is zeker een must voor groeiende ondernemingen die geleidelijk aan meer en meer met dit soort thema's geconfronteerd worden'.

- Wilfried Van Esbroeck, General Manager Witzenmann Benelux

'De opleiding heeft me enkele nieuwe inzichten gegeven die toepasbaar zijn in de dagelijkse samenwerking met de vakbonden. Er zaten toch wel enkele eyeopeners in, ook voor iemand die toch al enkele jaren actief is in sociale relaties. Bovendien werd de opleiding op een zeer enthousiaste manier gegeven en was er veel mogelijkheid tot interactie met de andere deelnemers. Hierdoor kan je eveneens veel leren van hoe andere organisaties vergelijkbare topics aanpakken. Een aanrader voor eenieder die nog wat onzeker is op het terrein van de sociale relaties of haar /zijn kennis hieromtrent wil verruimen.'

 - An Verellen,  HR Manager ArcelorMittal ESP 


Datum

dinsdag 24 september 2019, 15:00 - 19:00

dinsdag 15 oktober 2019, 15:00 - 19:00

dinsdag 22 oktober 2019, 15:00 - 19:00

dinsdag 12 november 2019, 15:00 - 19:00

dinsdag 26 november 2019, 15:00 - 19:00

Plaats

BluePoint Antwerpen
Filip Williotstraat 9
2600 Berchem (Antwerpen)

Organisator

Agoria 

Meer info

Deelnameprijs voor de vijf sessies: € 1.400 voor Agoria-leden, € 2.200 voor niet-leden Agoria.
Elke sessie start om 15 uur en duurt tot 19 uur. Er worden telkens broodjes voorzien.

Agoria is erkend als dienstverlener in het kader van de Vlaamse KMO-portefeuille. Dat betekent dat wanneer u als Vlaamse kmo bij ons een betalende opleiding van min. 100 euro (excl. BTW) volgt, de Vlaamse overheid een deel van de kostprijs subsidieert. Ons erkenningsnummer is DV.O205861. Opgelet: Agoria leden kunnen enkel een beroep doen op de KMO-portefeuille als zij toegetreden lid zijn. Meer uitleg vindt u hier.

Op deze opleiding zijn de algemene voorwaarden van toepassing die gelden binnen Agoria VZW.
Schrijf je in