Van 3 tot 10 december wordt op de Heizel de 71e editie van Agribex gehouden, dé internationale beurs voor akkerbouw, veeteelt, tuin en groene zones. Verschillende Agoria-leden die uitrusting voor land- en tuinbouw en installaties voor veeteelt produceren, nemen eraan deel. Kom hun machines, uitrusting en oplossingen ontdekken.Beursindeling

  • Hal 1 en 3 worden voorbehouden voor de Brussels Livestock Show, d.w.z. de veeprijskampen en tentoonstelling van prijsdieren, de standen van de geneticabedrijven en de exposanten die actief zijn in de veehouderij (stallenbouw, staluitrusting, voeders, enz.).
  • In Hal 4, 5, 6, 7, 9 en 11 zijn de stands van de fabrikanten van landbouwmachines.
  • In Hal 8 en de Patio hebben de exposanten van de sector Tuin en Groene Zones hun stand.

Verschillende Agoria-leden die land- en tuinbouwmaterieel en installaties voor veeteelt produceren, hebben een stand op Agribex: 

 

Agoria-leden

Uitrusting - materieel

Standnr.

Agrimat SA

Meststrooiers, aaltanks, watertanks, mestmengers, weideslepen

4104

AVR bvba 

Aardappelrooiers

6300

Bekina Boots NV

Werklaarzen 

11212

Beyne M. nv

Landbouwsproeiers

6302

CNH Industrial Belgium nv – New Holland Brand

Tractoren, maaidorsers, balenpersen, hakselaars

4200

CNH Industrial Belgium nv – Case IH - Steyr

Tractoren, maaidorsers, balenpersen

6200

Delvano nv

Landbouwspuiten

6105

Dewulf nv

Aardappel-, groente- en bietenrooiers

6203

Dezeure nv

Aanhangwagens, stalmestverspreiders, aaltanks en - strooiers

9102

Dezwaef nv

Aaltanks, silagewagens, kipwagens

11105

Eliet Europe nv

Versnipperaars, machines voor gazononderhoud

8113

Fullwood Packo, NV

Materieel voor het melken en beheren van veestapel

3214

Knikmops-Gebr. Geens nv

Rollmops en gelede kniklader Knikmops

8117

Record Trailers

Landbouwtrailers, dierenwagens, stalmestverspreiders, mengmestverspreiders

9204

Steeno nv 

Ploegen, materieel voor grondbewerking

5102

Vandaele Konstruktie nv

Houtversnipperaars, machines voor onderhoud van bermen en groene zones    

8215

Yamabiko Europe - Belrobotics

Robotmaaiers en golfballenopraper

8200

 

Selectie nieuwigheden 2019

Agribex organiseert elk jaar een wedstrijd waarbij de meest opmerkelijke innovaties in de dierlijke, plantaardige en tuinsector worden bekroond.

Ter gelegenheid van editie 2019 vielen de volgende Agoria-leden in de prijzen:

  • CNH Industrie Belgium NV kreeg een zilveren aar voor zijn hogedensiteitspers met hoge-inertieaandrijving, gemixt dubbel-knoopsysteem en verbeterd comfort door compensatie van de persplunjerbewegingen en een hydraulische tandem

De grootpakkenpers Big Baler High Density Smart 4 van New Holland omvat 4 unieke innovaties die zorgen voor een verhoging van het rendement en het werkcomfort. De Smart Driveline aandrijving met een tweetraps powershift met geleidelijke opstart en beveiliging van de trekker tegen overbelasting, levert extra kracht aan de persplunjer. Het dubbelknoopsysteem Loopmaster combineert een knoop type ‘Deering’ en een knoop type ‘Cormick’. Hierdoor wordt de treksterkte van het touw verhoogd en worden er geen afgesneden touwstukjes gevormd. In Eco-modus houdt een specifieke  regeleenheid het motortoerental meer constant waardoor het verbruik vermindert. Ten slotte is met Smart Comfort ook het gebruikscomfort toegenomen door een slimme vering op de vooras voor extra demping van de plunjerstoten en een hydraulische tandemvering van de pers.

  • Eliet NV werd met een zilveren buxus beloond voor zijn zelfrijdende verticuteerder met zijdelingse afvoer

De zelfrijdende verticuteerder C550 ZR van Eliet heeft een werkbreedte van 55 cm en is uitgerust met double cut messen. Innovatief is dat het uitgeharkte materiaal verzameld en zijdelings afgelegd wordt. Het uitgelichte materiaal wordt door de messen in een afvoerkanaal geprojecteerd. De ingebouwde vijzel voert het materiaal naar de zijkant van de machine af. Het materiaal wordt zo op een smalle berm verzameld. Bij de volgende werkstrook kan deze berm door de machine terug worden opgenomen en samen met het uitgeharkte materiaal van deze tweede werkstrook in één berm worden afgelegd op de eerste werkstrook. Zo kan de C550ZR het mos en vilt van 1 m werkbreedte op één bermpje verzamelen. Dit levert enorme tijdswinst op bij het opruimen.

Meer informatie op www.agribex.be