Loopt u soms ook verloren in het labyrint van mogelijkheden die digitalisering biedt? Agoria en Sirris laten u de opportuniteiten zien en helpen u begrijpen hoe u een concreet transformatieplan op maat van uw bedrijf uitstippelt. Maak vlug kennis met onze Digital Journey Tracker!


Doorheen de overvloed van events, lectuur en aanbiedingen is het moeilijk voor bedrijven om een duidelijk pad uit te stippelen om digitale technologie toe te passen in hun bedrijf. Bovendien blijkt uit onderzoek dat het succes van een digitale strategie niet in de eerste plaats afhangt van de omvang van de inspanningen, maar wel van de evenwichtige verdeling van inspanningen over een portfolio van trajecten.

De Digital Journey Tracker biedt bedrijven een duidelijke structuur waarbinnen verschillende mogelijke stappen kunnen afgewogen worden.

Ten eerste wordt een onderscheid gemaakt tussen drie impactgebieden. Zo kan digitale technologie gebruikt worden:

  • om de organisatie te digitaliseren: productieprocessen, information management, marketing,…;
  • om binnen producten en diensten digitale functionaliteit te implementeren;
  • om te evolueren naar andere verdienmodellen gebaseerd op digitale technologie. 

Ten tweede wordt een onderscheid gemaakt tussen verschillende types van bedrijven: 

  • Dienstenbedrijven: bedrijven waarvan het businessmodel gebaseerd is op het verlenen van een bepaalde dienstverlening aan klanten;
  • Producenten van fysieke producten: bv machines, voeding, … ;
  • Producenten van digitale oplossingen: bedrijven die een puur digitaal (software) product ontwikkelen en naar de markt brengen of integratoren die digitale systemen op maat maken.

Afhankelijk van het impactgebied en type bedrijf, worden verschillende mogelijke tactieken voorgesteld, inclusief toelichting van wat de toepassing daarvan kan inhouden voor uw bedrijf en voorbeelden van Belgische bedrijven die de digitalisering al op deze manier inzetten.

Verken de Digital Journey Tracker hier

Lees hier het persbericht over de lancering van de Digital Journey Tracker