Op 19 juni werd Agoria-lidbedrijf Thales Alenia Space Belgium tijdens een online persconferentie bekroond tot Ambassadeur Made Different Digital Wallonia voor de verschillende innovatieve transformaties van zijn productieapparaat. Die transformaties zijn noodzakelijk om concurrerend te blijven in een speerpuntsector.


Thales Alenia Space is wereldleider op het domein van uitrusting voor satellieten. In België telt de onderneming 650 werknemers en investeert ze 20% van haar 100 miljoen euro omzet opnieuw in R&D. Om concurrerend te blijven in het kader van de verschillende ruimtevaartprogramma's waaraan Thales Alenia Space deelneemt, is productinnovatie een absolute must. Het bedrijf werkt echter ook aan de transformatie van zijn productieapparaat, waarbij het de principes van Industrie 4.0 volgt.

Automatisering, geconnecteerde tools, augmented reality ... In deze video ontdekt u welke technologieën Thales Alenia Space Belgium in zijn productiesystemen heeft geïntegreerd:

Benieuwd waar uw onderneming staat in het transformatieproces met het oog op de fabriek van de toekomst?

Vul dan de FoF Scan-vragenlijst in van ADMA (European ADvanced MAnufacturing Support Centre, waarvan Agoria en Sirris partners zijn), of stel u meteen kandidaat voor de Factory of the Future Awards 2021.