Het familiebedrijf Stas Tournai investeert al 3 generaties lang in technologische innovatie. Maar technologie zonder betrokken medewerkers kan niet de verwachte toegevoegde waarde bieden. Dat heeft Stas goed begrepen en het is een van de redenen waarom het bedrijf in 2019 de titel van Factory of the Future kreeg. Bekijk dit verslag van Kanaal Z.


De mens in het hart van het project

Valérie Debois, Experte Innovatie bij Agoria: "Alle bedrijven die we in het kader van het Made Different-programma ontmoeten, bevestigen het: de sleutel tot een fabriek van de toekomst is de betrokkenheid van haar medewerkers. Om te blijven concurreren, moeten deze bedrijven natuurlijk investeren in technologie en digitalisering, maar dit alles is niets zonder bekwame mannen en vrouwen die de producten en processen kennen, hun mening kunnen geven, hun ervaringen en vaardigheden kunnen delen...".

Het familiebedrijf Stas in Doornik is dit jaar uitgeroepen tot Fabriek van de Toekomst in Wallonië. Het moet gezegd dat het bedrijf al 3 generaties lang investeert in innovatie en automatisering.

Stas Tournai heeft ook intern een Quality Management System-applicatie ontwikkeld die leidinggevenden in staat stelt om eenvoudig en in real time problemen of moeilijkheden te rapporteren. Betrokkenheid, transparantie en communicatie zijn de sleutelwoorden in deze managementkeuzes.

Bekijk het verslag van Kanaal Z (met ook een interview met Valérie Debois van Agoria): 

Honger naar meer? Dankzij de infosessies 'Laat u inspireren door de Factories of the Future' maakt u kennis met de zeven transformaties.