We leven in een tijdperk van exponentiŽle technologische vooruitgang: mobiele connectiviteit, artificiŽle intelligentie, blockchaintechnologieÖ deze innovaties zullen steeds verder doordringen in ons dagelijks leven en werk. Maar belangrijker nog, ze bieden ons ook de kans om de toegang van jongeren tot het onderwijs te verhogen en hun leeromgevingen en -ervaringen zoveel productiever en boeiender te maken. Hoe? Dat is het stokpaardje van de Amerikaan Tom Vander Ark, een internationaal gerespecteerde expert op het gebied van onderwijsvernieuwing.


Tom Vander Ark werd vooral bekend als voormalig Executive Director of Education bij de Bill & Melinda Gates Foundation, en als auteur van de bestsellers "Getting Smart", "Smart Cities" en "Smart Parents". Daarnaast is hij mede-oprichter en (tot op heden) CEO van Getting Smart, een organisatie die via allerlei lobby- en adviesdiensten bijdraagt tot geÔnspireerde onderwijsinnovatie.†

Op dinsdag 26 juni is Vander Ark als keynotespreker te gast in Technopolis Mechelen, op een gezamenlijk event van Agoria Vlaanderen en MyMachine Vlaanderen. Hij zal er toelichten hoe artificiŽle intelligentie alles gaat veranderen.

Wij namen alvast een kijkje op internet en stuitten daar binnen de kortste keren op een massa warm aanbevolen lees-/kijkvoer om het bredere denkkader te schetsen. Als u weinig tijd hebt, maar toch de essentie wilt meepikken, begin dan zeker bij deze links:†

1/ Personal digital learning is the next wave in education

Over het inzetten van technologische hulpmiddelen om de leerervaring van leerlingen te verbeteren en hun motivatie te verhogen.

2/ Students in the driver's seat

Over de globale trends die nieuwe kansen scheppen voor meer studentgericht onderwijs.

3/ Show what you know

Over hoe bedrijven steeds minder aanwerven op diploma's en testresultaten, maar eerder op zoek zijn naar aantoonbare vaardigheden. Een belangrijke evolutie waar het onderwijs op kan inspelen.

4/ Place based learning: involving kids in the community and change the world

Over hoe belangrijk het is om onze kinderen van jongsaf aan op te voeden tot wereldburgers, met oog voor de complexiteit en de uitdagingen van de wereld om zich heen.

5/ New science learning expectations

Over hoe STEM-beroepen inhoudelijk veranderen en het onderwijs onze toekomstige wetenschappers daarop moet voorbereiden.

Meer weten? Voeg de Getting Smart-website toe aan uw bookmarks of beter nog: kom op 26 juni zelf naar Tom Vander Ark luisteren in Technopolis. Schrijf hier in voor het jaarevent van Agoria Vlaanderen en de MyMachine Expo 2018.