Oncomfort, de Belgische uitvinder van Digital Sedation™, een vernieuwende methode om pijn en angst van patiënten te verlichten zonder medicatie, heeft aangekondigd dat het in zijn serie A-financieringsronde 10 miljoen euro heeft opgehaald. De kapitaalronde werd geleid door twee vooraanstaande institutionele investeerders: Debiopharm en Crédit Mutuel Innovation. Met deze investering wil Oncomfort zijn innovatieve digitale therapie verder ontwikkelen en zijn internationale expansie versnellen.


Belangrijke investeringen voor de volgende ontwikkelingsfasen van Oncomfort

Oncomfort, opgericht in 2017, is een Belgische scale-up gespecialiseerd in Digital Sedation™. Dit is een compleet nieuwe methode om pijn en angst bij patiënten te verlichten voor, tijdens en na medische ingrepen, dit door de integratie van klinische hypnotherapie in therapeutische Virtual Reality-sessies. In juni 2019 introduceerde Oncomfort zijn Sedakit™ voor Digital Sedation™ in de Benelux en Frankrijk. Intussen werden al meer dan 60.000 patiënten behandeld met de Sedakit™. De klinische toepassingsgebieden zijn legio: anesthesie, oncologie, interventieradiologie, cardiologie, pediatrie, enzovoort.

In de serie A-financieringsronde heeft Oncomfort maar liefst 10 miljoen euro opgehaald. Hiermee wil Oncomfort zijn Digital Sedation™ verder ontwikkelen en uitbreiden op de Europese en Amerikaanse markt. Met de investeringsronde kwamen twee vooraanstaande institutionele investeerders aan boord: het Zwitserse Debiopharm en het Franse Crédit Mutuel Innovation. De investering werd ook ondersteund door Wallonia Innovation and Growth (W.IN.G) en de huidige aandeelhouders investeerders. Zowel Debiopharm als Crédit Mutuel Innovation zullen deel uitmaken van de nieuw samengestelde raad van bestuur van Oncomfort.

“We staan op een keerpunt voor en met onze digitale therapie”, zegt Mario Huyghe, CEO van Oncomfort. “De medische wereld heeft de voordelen en de mogelijkheden van onze techniek om pijn en angst te verlichten zonder medicatie ontdekt. Virtual Reality is slechts een katalysator voor deze digitale therapie. Het échte potentieel van Oncomfort zit in de wetenschappelijke onderbouw van Digital Sedation™ en in de co-creatie met anesthesisten, neurologen, psychologen en hypnotherapeuten. Dankzij deze financieringsronde kunnen we ons team van ingenieurs uitbreiden en onze productontwikkeling versnellen. Daarnaast investeren we in de uitbreiding van Oncomfort naar de internationale markt.”

Medische efficiëntie en optimalisering van het patiëntentraject

“We zijn enthousiast dat we een wetenschappelijk gevalideerde digitale therapie hebben gevonden die het traject van patiënten verlicht door angst en pijn te reduceren. Bovendien is dit een effectief en wetenschappelijk onderbouwd medisch hulpmiddel dat VR combineert met klinische hypnotherapie en integratieve technieken. Digital Sedation™ kan worden ingezet in alle fases van het medische traject om effectieve sedatie van patiënten bereiken. Dat is indrukwekkend. Digitale sedatie is een veelbelovende behandelingstechniek, waardoor patiënten zich zowel fysiek als emotioneel beter voelen”, zegt Thierry Mauvernay, CEO van Debiopharm.

 “Onze beslissing om te investeren in de digitale sedatiemethode van Oncomfort is gebaseerd op het enorme potentieel van digitale therapie, alsook op de specifieke intellectuele eigendom die Oncomfort heeft opgebouwd. Bovendien heeft Oncomfort zijn methode de afgelopen jaren onderbouwd met stevig wetenschappelijk bewijs”, aldus Karine Lignel, CEO van Crédit Mutuel Innovation.

Tanja Dowe, CEO van Debiopharm Innovation Fund, vult aan: “Met deze investering in Oncomfort willen we grenzen verleggen. We hopen zo de spelers in de gezondheidssector te laten inzien dat we nog heel wat meer voor patiënten kunnen doen met behulp van digitale technologieën.”

“In eerste instantie zijn we overtuigd door de wetenschappelijke resultaten en de technologische ontwikkelingen die Oncomfort nu al heeft bereikt. Bovendien zullen de toekomstige versies van de SedaKit™ een nóg persoonlijkere aanpak van de patiëntenzorg mogelijk maken. Daarnaast spreekt het uitstekende niveau van het team en de partners van Oncomfort enorm aan. Met deze langetermijninvestering willen we het team van Oncomfort in staat stellen om zijn potentieel op de Europese en Amerikaanse markten aan te boren”, leggen Delphine Cardi, Investment Director, en Tanguy Besson, Associate bij Crédit Mutuel Innovation, uit.

“W.IN.G steunt Oncomfort al sinds zijn oprichting in 2017. Het verheugt ons dat Oncomfort belangrijke investeringen aantrekt en W.IN.G verder kan investeren in dit veelbelovende project. Op die manier willen ook wij bijdragen aan de ontwikkeling van een baanbrekende technologie voor pijnbestrijding in de zorgsector”, besluit W.IN.G Investment Manager Colin Loyens.

Lees ook: 

 
Bent u winnaar ? Laat het ons weten !
U bent lid van Agoria en uw bedrijf heeft succes geboekt: belangrijke nieuwe orders, innovatie, uitbreiding, onderscheiding, bedrijfsovername.....? Laat het ons weten! Uw nieuws wordt gepubliceerd op www.agoria.be evenals in deze rubriek op Agoria Online.

Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig: stuur een tekst van maximaal ongeveer twintig regels (bij voorkeur met foto) naar redaction@agoria.be.