Oerlikon heeft D-Coat GmbH overgenomen, een van de belangrijkste leveranciers van technologie voor diamantcoatings in Duitsland. Met de overname breidt Oerlikon Balzers zijn technologische portfolio voor oppervlaktebehandelingen uit, met name voor de snijgereedschappen die worden toegepast in de ruimtevaart- en automobielindustrie.


Het Duitse bedrijf D-Coat GmbH is opgericht in 2006 en heeft een goede reputatie opgebouwd als technologisch leider voor diamantcoatings voor snijgereedschappen, met name als het gaat om polymeren met koolstofvezelversterking die worden gebruikt in vliegtuigen, schepen, voortuigen en andere toepassingsgebieden waar een blijvend hoge betrouwbaarheid vereist is bij langdurig gebruik. D-Coat is voor grote vliegtuigbouwers wereldwijd een voorkeursleverancier van deze oppervlaktebehandelingen.

D-Coat maakt voor zijn diamantcoatings gebruik van de zogeheten “hot-filament chemical vapour deposition”, de HFCVD-methode met opdamping onder hoge temperatuur. Het aanbrengen van diamantlaagjes met HFCVD is geschikt voor het coaten van oppervlakken en driedimensionale basislichamen en voor interne diamantcoatings. Op gereedschappen, machineonderdelen of elektrodes hebben deze coatings verschillende voordelen: ze zijn goed bestand tegen uiteenlopende chemische stoffen, zelfs bij weinig smering leveren ze een lage wrijvingscoëfficiënt en ze zijn bijzonder slijtvast, ook bij contact met schurende materialen.

De overname vormt een belangrijke stap in de strategie van Oerlikon om het portfolio voor oppervlaktebehandelingen te versterken en meer toegevoegde waarde te leveren aan zijn klanten. "Dankzij deze overname kunnen we nu diamantcoatings gebaseerd op deze complementaire technologie aanbieden aan de Benelux-markt," zo preciseerde men bij Oerlikon Balzers Coating Benelux in Sint-Truiden aan Agoria.

Oerlikon Balzers is een toonaangevende leverancier van oppervlaktetechnologie. Meer weten? Ga naar www.oerlikon.com/balzers/be

 
Bent u winnaar ? Laat het ons weten !
U bent lid van Agoria en uw bedrijf heeft succes geboekt: belangrijke nieuwe orders, innovatie, uitbreiding, onderscheiding, bedrijfsovername.....? Laat het ons weten! Uw nieuws wordt gepubliceerd op www.agoria.be evenals in deze rubriek op Agoria Online.

Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig: stuur een tekst van maximaal ongeveer twintig regels (bij voorkeur met foto) naar redaction@agoria.be.