De nieuwste telg van de Octinion Technology Group wil door de introductie van innovatieve mechatronische producten, wereldleider worden op het gebied van landbouwrobotica.


Octinion is een innovatief R&D-bedrijf gespecialiseerd in mechatronische productontwikkeling en test- en meetoplossingen, voornamelijk actief in de landbouw- en voedingsindustrie.

De oprichting van Octinion Agriculture is het logische gevolg van de vele ontwikkelingen die binnen de Octinion-groep plaatsvinden: "Naast onze huidige vestiging in Leuven waar we alle R&D samenbrengen, hebben we nood aan een vestiging die focust op de applicaties, dus op de vertaalslag van de noden van de klant naar concrete producten," aldus Tom Coen, CEO van de Octinion Technology Group.

Octinion
Sfeerbeeld van de officiële opening van vestiging van Octinion Agriculture op 17 januari, in aanwezigheid van o.a. Kris Declercq, burgemeester van Roeselare.

De ambitie van Octinion Agriculture is alvast duidelijk: wereldleider worden op het vlak van landbouwrobotica.

De eerste producten komen al meteen in 2019 op de markt. Zo wordt in februari 's werelds eerste aardbeiplukrobot voorgesteld op Fruit Logistica in Berlijn, samen met een range aan producten inzetbaar in onder andere de aardbeiserre. Maar achter de schermen wordt ook gewerkt aan concrete klantenprojecten in landbouw, tuinbouw en voedingsproductie.

De locatie van Octinion Agriculture in Roeselare is strategisch gekozen.  "We zijn terechtgekomen in een stad die begrijpt wat voedselproductie en verwerking met zich meebrengt. De focus van stad Roeselare met de Food Valley versterkt door de werking van het Huis van de Voeding is hiervoor de perfecte en noodzakelijke omkadering om te slagen in onze missie. De nabijheid van potentiële klanten, kenniscentra en partners is voor ons cruciaal," aldus Didier Verhaeghe, Division Manager van Octinion Agriculture. 

Ook naar recrutering hoopt Octinion Agriculture in de omgeving van Roeselare mensen te vinden met passie en affiniteit voor landbouw en voeding. Op dit moment zijn er al 8 mensen actief bij Octinion Agriculture, en er wordt gezocht naar versterking van het team om op korte termijn snel te kunnen groeien.

www.octinion.com 


 
Bent u lid van Agoria en doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling, innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op de website van Agoria.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be