Donderdag 23 mei vindt in Flanders Expo Gent een TECHNIEKFESTIVAL plaats. De partners in dit project zijn op zoek naar bedrijven die bereid zijn om een techniekworkshop of een vaktechnisch workshop te verzorgen.†Interesse?


Dit festival is in samenwerking met RTC Oost-Vlaanderen, TOFAM Oost-Vlaanderen, Provincie Oost-Vlaanderen, Stad Gent, VOLTA, Alimento, Cobot, PlastiQ/Co-Valent en Arcelor Mittal.

Het doel van dit festival is het brede publiek kennis te laten maken met technisch en creatief talent. Als rode draad door dit event loopt het studiegebied mechanica-elektriciteit.† Er zullen 1500 leerlingen van het 5de leerjaar basisonderwijs worden uitgenodigd om kennis te maken met techniek via de techniekworkshops.

Daarnaast worden 1000 leerlingen van het 5de beroepsgericht (BSO) en technisch (TSO) onderwijs uitgenodigd om kennis te maken met nieuwe technologieŽn binnen de verschillende sectoren door vaktechnische workshops. Tijdens het event presenteren leerlingen uit finaliteitsjaren mechanica-elektriciteit hun geÔntegreerde proef en tevens hun eindwerk.

Om het brede publiek te betrekken zal er 's avonds van 17 uur tot 20 uur een nocturne georganiseerd worden. Samen met de leerlingen van de eindwerken en de bedrijven uit de verschillende sectoren zal het beroeps- & technisch onderwijs in de schijnwerpers gezet worden.† We laten op deze manier ouders, leerlingen en leraren basisonderwijs kennis maken met de mogelijkheden binnen het studiegebied mechanica-elektriciteit, zowel in het secundair onderwijs, in het hoger onderwijs als op de arbeidsmarkt.

Heeft u interesse om als bedrijf aanwezig te zijn op het festival en wil u een techniek- of vakgerichte workshop aanbieden? Neem dan contact op met Karen Maes - 09 242 49 56 of met Anja Noyelle - 09 242 49 54.††

Download hier alvast gedetailleerde informatie