Ons lidbedrijf Niko mocht op 8 december jl. de award voor disruptieve innovatie in ontvangst nemen van SPIE Belgium, een specialist in multitechnische diensten die eveneens lid is van Agoria. Niko ontving de award voor zijn recent ontwikkelde "universele afstandsbediening voor smartphone". Hiermee kunt u de Niko-detectoren programmeren met uw smartphone. Deze award bewijst dat Niko als gekende fabrikant van schakelaars en stopcontacten, ook slim kan inspelen op de nieuwe noden van de markt. 

SPIE Belgium reikte voor het eerst een dergelijke award uit in het kader van zijn Challenge Innovation voor leveranciers. SPIE wil zijn leveranciers via deze uitdaging aansporen om innoverende beslissingen te nemen op het vlak van productontwikkeling, dienstverlening of bedrijfsorganisatie. Zo’n 40 leveranciers met niet minder dan 159 verschillende projecten dongen mee naar een van de 5 awards. Andere bekende namen waren Wurth, GE, Cebeo, Rexel, Hilti … SPIE Belgium beoordeelde alle projecten en hield hierbij ook rekening met de ervaringen van zijn eigen medewerkers op de werf. Niko sleepte de award voor disruptieve innovatie in de wacht. Deze award beloont geen loutere productverbetering, maar wel een innovatie die een nieuwe behoefte en zo een nieuwe markt creëert. 

"Eigenlijk hebben we slim gebruik gemaakt van de hoogstaande technologie die iedereen al op zak heeft: de smartphone. We leerden de smartphone met onze detectoren praten. En deze kleine ingenieuze afstandsbediening bood de oplossing. We zijn heel blij met deze award en doen er alles aan om volgend jaar opnieuw een award in de wacht te slepen", zegt Liesbeth De Grave, sales manager projects bij Niko. 

We zijn zeer vereerd met de respons van onze leveranciers, waaronder Niko, op deze Innovation Challenge. Niko slaagt erin om conventionele producten te koppelen aan het internet en de cloud. Ik ben aangenaam verrast om te zien hoe een toonaangevend bedrijf als Niko een nieuwe weg inslaat door out-of-the box na te denken over comfort en virtualisatie, zegt Manu De Keuster, Purchasing Director bij SPIE.

In dit persbericht vindt u meer informatie over Spie Belgium en Niko (39,2 kB).


 
Doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling, innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op Agoria Online.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be
 

Reageer op dit artikel