Twee nieuwe medewerkers zijn recent gestart bij Agoria. Nieuwe vaardigheden om onze leden beter van dienst te zijn.


Als sport- en motorliefhebber kan Kevin De Ridder (35) bij Agoria zijn hobby combineren met zijn job. Hij heeft onlangs het expertisecentrum Regelgeving & Normalisatie versterkt als expert in voertuigen uit de categorie 'L' (elektrische fietsen, moto's...) waarvoor hij de technische regelgeving op de voet volgt. Hij houdt zich ook bezig met de algemene veiligheid van voertuigen en technologische ontwikkelingen ('slimme' voertuigen, alternatieve brandstoffen...). Daarnaast werkt hij als 'back-up' voor de homologatie en technische regelgeving van bedrijfsvoertuigen en bussen.

"Deze job ligt in lijn met mijn ervaring", vertelt hij. "Als industriŽle ingenieur heb ik lang bij Volvo Trucks gewerkt op het domein van homologatie. Daarna ben ik bij BMW aan de slag gegaan in een commerciŽle functie. Ik heb er ook de kans gekregen om als adviseur te werken om de carrosseriebouwers te helpen met hun homologatiedossiers."

Een vraag voor Kevin? Contacteer hem via†Kevin.deridder@agoria.be.
Met zijn 29 jaar is hij nog jong maar hij kan al buigen op een mooie ervaring in public relations. Frederik Meulewaeter is de nieuwe persverantwoordelijke bij Agoria. Hij startte zijn carriŤre op het kabinet van Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen. Daarna heeft hij bij Voka gewerkt en heeft hij ervaring opgedaan bij een communicatiebureau. "Mijn taak bij Agoria is om onze aanwezigheid in de media nog te vergroten", legt hij uit. "Ook onze naamsbekendheid bij het grote publiek moeten we versterken."†
Deze Master in Europese Studies (UGent) en Communicatie (Arteveldehogeschool) volgt de actua op de voet, maar heeft ook een grote interesse in geschiedenis. Momenteel legt hij de laatste hand aan een boek over de geschiedenis van zijn betovergrootvader, een arbeider in een stenenfabriek uit zijn geboortestreek Aalst.

Een vraag voor Frederik? Contacteer hem via frederik.meulewaeter@agoria.be