In het licht van de verontrustend fel stijgende COVID-19-cijfers, hebben de regeringen afgelopen vrijdag een aantal maatregelen genomen die ingaan vanaf maandag 19 oktober. Ze gelden voor één maand, waarna een evaluatie volgt. De maatregelen hebben voornamelijk te maken met ons privéleven en de horeca. Het bedrijfsleven wordt ontzien, en Agoria is dan ook tevreden dat onze ondernemingen hun activiteiten kunnen voortzetten.


Telewerk wordt opnieuw de norm. Het evolueert van sterk aanbevolen naar de regel, voor functies die zich ertoe lenen met respect voor de continuïteit van de bedrijfsvoering, activiteiten en dienstverlening. Als telewerk niet mogelijk is, moet het werken in de onderneming of op kantoor gebeuren in de meest veilige omstandigheden, met inachtneming van social distancing die op alle mogelijke manieren wordt gehandhaafd (onder meer met behulp van mondmaskers).

Het is erg belangrijk dat we de epidemie onder controle krijgen zodat nog strengere maatregelen die de economie en het sociale leven zouden raken, kunnen vermeden worden. Agoria roept dan ook iedereen op -bedrijven, werknemers en burgers- om de voorgeschreven regels strikt na te leven : afstand organiseren en houden, handhygiëne, mondmaskers dragen waar nodig. Agoria stelt hierbij een aantal tools ter beschikking die de ondernemingen kunnen gebruiken om het veilig werken te organiseren, zoals de CIRS-tool.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de "first points of contact" in uw regio :

  • Antwerpen-Limburg
  • Brussel - Brabant
  • Oost- en West-Vlaanderen