Recentelijk zijn twee nieuwe medewerkers in dienst getreden bij Agoria, meer bepaald bij Aeronautics, Space, Security & Defence Industries en bij Agoria in Gosselies. Nieuwe competenties, om de leden nog beter bij te staan!


Virginie Coppens versterkt het team van Agoria in Gosselies als juridisch expert en brengt bijzonder relevante ervaring in.†"Na mijn opleiding aan de ULB heb ik zo'n twaalf jaar gewerkt in de juridische dienst van Partena. Naast adviesverlening voerde ik er voornamelijk sectorale analyses uit." Vervolgens ging ze aan de slag bij Caterpillar, waar ze meer bepaald belast was met industriŽle betrekkingen en de onderhandelingen met de vakbonden. Gedurende de vijf jaar dat ze er werkte, liep ze natuurlijk ook medewerkers van Agoria tegen het lijf.

"Bij Agoria sta ik in voor de dienstverlening aan de leden. Aan juridische kwesties, die bovendien heel uiteenlopend zijn, is er geen gebrek: arbeidsduur, cao nr. 90, betrekkingen met de vakbonden enz." Virginie (40) woont in Nijvel en houdt van reizen onder het motto 'ver, verder, verst'.

Georges Heeren (57) is de nieuwe directeur van de BSDI (Belgian Security & Defence Industry), die de veiligheids- en defensie-industrie vertegenwoordigt. Zijn ruime ervaring als militair zal de sector zeker ten goede komen. "Ik heb 32 jaar gediend in de marine, met name als commandant van een mijnenjager en een fregat. Op het einde van mijn carriŤre was ik commandant van de marine, zeg maar de CEO van een onderneming met 1.700 personeelsleden!"

Naast zijn functies bij de marine was Georges Heeren ook verantwoordelijk voor 'capability development', d.i. de langetermijnplanning wat betreft de behoeften van Defensie aan operationeel materieel.†"In het kader van mijn verschillende functies heb ik vaak contact gehad met Agoria om industriŽle participatie te bevorderen. Tussen nu en 2030 lopen maar liefst drie grote investeringsprogramma's voor een totaalbedrag van wel 8 miljard euro, die betrekking hebben op de vervanging van de F-16's, al onze vaartuigen (en die van Nederland) en de operationele voertuigen van de landmacht." Om zijn gedachten te verzetten, kiest de Bruggeling graag opnieuw het ruime sop om lange zeiltochten te ondernemen naar Groenland of nog verder Ö