Aan de vooravond van New Security, een vakbeurs die op 15 en 16 februari a.s. wordt georganiseerd door FCO Media (uitgever van Top Security) blikken we met Filip Cossement van die organisatie vooruit op de verwachtingen. Dit tweedaags vakevent biedt een mooi antwoord op de uitdagingen waar vakbeurzen in internettijden voor staan. Beurzen zijn immers niet meer de typische verkoopplaatsen van vroeger, maar evolueren meer en meer naar netwerkevents.

Beurzen staan onder druk door het internet. Hoe wordt hierop ingespeeld of hoe ziet een beurs anno 2017 er voor u uit? Waarin zit de meerwaarde voor exposant en bezoeker?

Filip Cossement: “FCO Media organiseerde in 2015 voor de eerste keer de vakbeurs New Security en dat werd meteen een succes. De beurs werd door circa 1.500 bezoekers gesmaakt. Ook de tweede editie dient zich veelbelovend aan. Let wel: voor B2B zijn vakbeurzen zeker geen verkoopplaatsen meer zoals ze dat vroeger waren. Ze zijn een plaats geworden van contact tussen potentiële klant en leverancier. Belangrijk is dat het event kort is en dat de standhouders relevant zijn.”

Tot welke doelgroepen richt de beurs zich en welke exposanten/deelsectoren zullen vertegenwoordigd zijn?

Filip Cossement: “We richten ons tot installateurs security en professionele klanten zoals facility managers, de directie van zorginstellingen, de overheid en dergelijke meer. Bij de standhouders zullen alle facetten van security vertegenwoordigd zijn. Ik denk aan inbraak, monitoring, brand, camerabeveiliging, zowel mechanische als elektronische beveiliging…”.

‘Een sterk randprogramma maakt een sterke beurs’ is uw motto. Hoe ziet het randprogramma er deze keer uit?

Filip Cossement: “We bundelen met zes partners de krachten, waarvan er drie een lezing zullen geven: ACA (Vereniging van meldkamers), AST (Agoria Security Technologies) dat een presentatie geeft op 16 februari om 13u30 (“Integrated security solutions for buildings and industrial sites”) en SBM (Skills voor Bedrijf en Medewerkers).

Ook ALIA Security (de Belgische beroepsvereniging van de elektronische beveiliging),en Belgosafe (nationale vakvereniging van fabrikanten, verdelers en serviceverleners van geld- en waardebergingssystemen) bevestigden hun aanwezigheid.”

Tot slot: waarom mag de professional deze editie niet missen?

Filip Cossement: “Omdat dit de enige Belgische vakbeurs is met enkel security als thema!”
 

Meer weten? Surf naar http://www.topsecurity.be/

Reageer op dit artikel