Een stukje Technopolis wordt tijdens de laatste week van het schooljaar omgetoverd in 'MyMachinopolis'. Vooral op dinsdag 26 juni krijg je de kans om als ondernemer uitgebreid zelf te experimenteren met schitterende droommachines zoals de Ruzie-oplosser 2.0, het Stiltebotje dat rumoerige klassen weer stil maakt of Flipie, het hondje dat je van je spinnenangst verlost. Allen daarheen!


MyMachine is een vzw die kinderen en jongeren het plezier van ontdekken, leren en creŽren wil bijbrengen en daar een heel originele, al meermaals internationaal bekroonde methodiek voor hanteert. Leerlingen van de lagere school mogen hun gedachten de vrije loop laten en vertellen van welke speciale machines zij dromen. De beste ideeŽn worden doorgegeven aan studenten uit het hoger onderwijs (ingenieurs, productontwikkelaars, game designers) die ze in een realistisch haalbaar productontwerp gieten, waarvan vervolgens een prototype wordt gemaakt door leerlingen van het technisch secundair onderwijs.

Co-creation pushed to the max

Ontdek het zelf op 26 juni

MyMachine vond zijn oorsprong in ons land, maar is inmiddels al over de hele wereld vertakt. Op dinsdag 26 juni wordt in Technopolis in Mechelen de aftrap gegeven voor de slotexpo van MyMachine Vlaanderen, met aansluitend het jaarevent van Agoria Vlaanderen.

U kunt er de droommachines komen bekijken die dit schooljaar door Vlaamse jongeren werden gerealiseerd. Peter Demuynck, Algemeen Directeur van Agoria Vlaanderen, en Piet Grymonprez, Co-Founder & Managing Director van de MyMachine Global Foundation, staan klaar om u te verwelkomen.

Na uw geleid bezoek wordt uw nieuwsgierigheid naar het onderwijs van de toekomst geprikkeld met een keynote door de Amerikaanse onderwijsexpert Tom Vander Ark en 5 inspirerende cases rond onderwijsvernieuwing hier bij ons.

Bekijk hier het programma en schrijf in.