Maatschappelijk verantwoord ondernemen ligt Samsung Electronics nauw aan het hart. Dat bewijst het bedrijf o.a. door allerlei programma’s met sociale insteek waarmee het de vooruitgang van plaatselijke gemeenschappen ondersteunt. De beste samenwerkingen komen elk jaar in aanmerking voor de Samsung Global Citizenship Award. Die ging dit jaar naar het Belgische project MolenGeek.


Dit jaar valt MolenGeek in de prijzen in de categorie 'Partnership' door hun inspanningen om nieuwe technologieën voor iedereen toegankelijk te maken.

Julie Foulon en Ibrahim Ouassari, de mede-oprichters van MolenGeek, maakten de verplaatsing naar Seoul om er hun prijs in ontvangst te nemen. ‘Het is een hele eer om deze prijs te winnen. Voor MolenGeek betekent dit een wereldwijde erkenning’, vertelt Julie Foulon. ‘Onze aanwezigheid in Seoul, bij het moederbedrijf van Samsung, was belangrijk omdat we de beleidsmakers konden ontmoeten, ons partnership consolideren en nieuwe samenwerkingsverbanden op poten kunnen zetten’, vult Ibrahim Ouassari aan.