Metal-Alliance.be, het overlegplatform van toeleveranciers aan de metaalbewerkende industrie in BelgiŽ, stuurt scholieren op een industriŽle ontdekkingstocht met de Discover Metal-Alliance.be Award, een educatief spel voor technische scholieren op MTMS 2017.

Van 22 tot en met 24 maart 2017 vindt MTMS 2017 plaats, de technologiebeurs voor de bewerking en transformatie van materialen. Op de beurs laten de leden van Metal-Alliance.be leerlingen actief kennismaken met state-of-the-art productietechnologie die vandaag in de industrie gebruikt wordt.

Metal-Alliance.be is Agoria's bedrijfsgroep van de leveranciers voor de metaalbewerkende industrie binnen BelgiŽ.

Onze leden leveren verspaningsmachines en -gereedschappen, plaatbewerkingsmachines en -gereedschappen, lasapparatuur, automatisatie en software voor metaalbewerkingsmachines, meetapparatuur en service & support.

Voor wie?

Groepen van 2 laatstejaarsleerlingen en 1 schoolbegeleider uit het technisch of beroepssecundair onderwijs in BelgiŽ.

Hoe werkt het?

De leden van Metal-Alliance.be stellen een deel van hun stand ter beschikking voor de Discover Metal-Alliance.be Award, een educatief spel voor technische scholieren.

  • Discovery: elk deelnemend team wordt op een geselecteerde stand gebriefd over zijn specifieke opdracht. Welke stand dat precies is en de exacte inhoud van de opdracht hangen volledig af van het domein waarop de betreffende school focust (bv. verspaning, Ö).
  • Try-out: na de briefing mogen de teams onder begeleiding diverse oplossingen voor het gepresenteerde probleem (bv. het maken van een model in CAD, het kiezen en opspannen van de juiste gereedschappen voor een bepaalde bewerking, CNC-programmeren, voorbereiden en simuleren of bewerken van een werkstuk voor plaatbewerkings- of verspanende machines) uitproberen met de machines en het materiaal die de exposanten op hun stand hebben. Er zal ook bij alle deelnemende stands iemand klaarstaan voor een demonstratie en om de nodige tekst en uitleg te verschaffen.
  • Learning: In de laatste fase van het spel zullen de exposanten, die nauwlettend hebben toegekeken hoe de verschillende teams het voorgestelde probleem hebben aangepakt, zelf een oplossing en eventueel alternatieve methodes aanreiken.

Elke deelnemende school keert met een prijs huiswaarts: bij de Discover Metal-Alliance.be Award zijn er enkel winnaars. Het gaat om zeer waardevolle attenties, zoals een softwarelicentie, handgereedschappen,...

Waar & Wanneer?

Locatie: Heizel Paleis 5 Ė Brussel

Tijdstip: woensdag 22 maart 2017 of donderdag 23 maart 2017.

Aanwezigheid op de beurs is vereist op ťťn van beide dagen van 10u tot 16u.

De dag waarop u aanwezig dient te zijn zal door Agoria doorgegeven worden aan de begeleider.

Inschrijven?

Scholen kunnen inschrijven op deze pagina: http://www.agoria.be/nl/discover-metal-alliance-be-award

Bedrijven die exposeren op MTMS 2017 en willen deelnemen aan de Award (door een opdracht te voorzien voor de deelnemende leerlingen en ze te ontvangen op hun stand) worden verzocht om Alain Wayenberg (alain.wayenberg@agoria.be Ė 02 706 80 03) te contacteren.

Reageer op dit artikel