Het VBO, hierin gesteund door Agoria en vele andere werkgeversorganisaties, lanceert een oproep aan alle bedrijven om ook in juni waar mogelijk verder te blijven inzetten op thuiswerken. Lees hier de integrale tekst van deze oproep.


Beste ondernemers,

Begin mei kreeg het gros van de bedrijven groen licht om hun activiteiten te heropstarten. De ondernemingen stelden alles in het werk om die heropstart in veilige omstandigheden te organiseren. Het werd een delicate evenwichtsoefening tussen veiligheid en efficiëntie. Telewerk vormde hierin een belangrijk element en dankzij ons performante telecomnetwerk konden velen thuis blijven doorwerken.

Het virus is voorlopig onder controle, maar nog niet weg. Dé uitdaging de komende maanden blijft dus onze economie veilig, maar zeker op toerental te brengen. Iedereen heeft er baat bij dat onze economie verder kan heropleven. Maar de risico’s op heropflakkering van de epidemie zullen ons nog lange tijd parten spelen. We moeten daarom alles in het werk blijven stellen om de verdere verspreiding van de coronapandemie in te dijken om zo nieuwe strengere maatregelen te vermijden. Dat zou de fundamenten van onze economie immers zo diep aantasten dat we het toekomstige groeipotentieel van onze bedrijven hardhandig fnuiken. 

Ondernemingen zullen bijgevolg hun werkprocessen op een aangepaste manier moeten blijven organiseren. We roepen daarom de bedrijven op om tijdens de maand juni waar mogelijk verder in te zetten op telewerk. Organiseer dat telewerk zo goed en efficiënt mogelijk en maak duidelijke afspraken met alle betrokken medewerkers.

Samen kunnen we de economie en onze samenleving er weer bovenop helpen!

Met de steun van: