Agoria en Sirris organiseren samen met het Italiaanse Sant'Ambrogio Servizi Industriali en het Belgische LVDV een tweedaagse opleiding over de stand van zaken op het gebied van Europese wetgeving en standaardisatie van drukapparatuur. Deze masterclass is een must voor iedereen die op de hoogte wil zijn van de nieuwste evoluties in de sterk gereguleerde en concurrerende markt van drukapparatuur: ontwerpers, gebruikers, producenten, controle-instanties en ingenieursbureaus.


Niet aan de vlam onderworpen drukapparatuur die in Europa op de markt wordt gebracht, dient te voldoen aan een Europese Drukvatenrichtlijn 2014/68/EU, gekend onder het acroniem PED of de Richtlijn voor Eenvoudige Drukvaten 2014/29/EU.

In Europa beschikken we over één van de meest geavanceerde normen die automatische conformiteit met de PED garandeert, de EN13445. Deze norm bevat state-of-the-art methodes voor het ontwerp en fabricage van drukapparatuur. Er bestaat echter nog steeds een terughoudendheid bij het gebruik van deze norm. Het doel van deze masterclass is om meer duiding te geven.

Twee Europese experts ter zake, Fernando Lidonnici (Sant'Ambrogio Servizi Industriali) en Piet Verbesselt (LVDV) geven aan de hand van use-cases inzicht in de principes en de relevantie van de norm in vergelijking met andere codes van goede praktijk. Tegelijkertijd worden ook nieuwe ontwikkelingen en technologieën in het domein van drukapparatuur belicht.  

Sprekers met internationale faam

Dr. Eng. Fernando Lidonnici is sinds jaren expert in het ontwerp van drukapparatuur en is voorzitter van de Europese werkgroep TC54-WG53 die het hoofdstuk 'ontwerp' in de EN 13445 heeft vormgegeven. Als stichter en vice-president van Sant'Ambrogio Servizi Industriali is hij bijzonder goed geplaatst om de noden en bekommernissen van de process-equipment en chemische-industrie in te schatten.  

Hij wordt bijgestaan door Dhr. Ludo (Piet) Verbesselt, gewezen voorzitter van de werkgroep TC54-WG58 'drukvaten in nodulair gietijzer' in de EN13445-6, en een actief medewerker in alle werkgroepen die de EN 13445 hebben vormgegeven.   

Programma

U mag zich verwachten aan een interactieve tocht doorheen de EN13445, met tal van design cases die de economische waarde in vergelijking met andere gangbare codes (zoals ASME VIII div 1 and  div2, AD-2000, CODAP) illustreert. De focus ligt op het ontwerp, maar er wordt ook aandacht besteed aan de invloed van materialen, fabricage en inspectie op de kostprijs van drukapparatuur.

Overzicht van het tweedaagse programma (in het Engels):

  • Ontwerp: het meest kostenefficiënte concept?
  • Veiligheid: zijn geharmoniseerde normen een overkill?
  • Economie: welke norm is het meest geschikt?
  • Inzicht in vermoeiingsaspecten, verschillende vereisten in ASME en EN, serieproductie
  • Opkomende technologieën: bieden ze potentieel voor drukapparatuur?

Timing 

  • 09.00: Start ochtendsessie
  • 12.30: Lunch
  • 13.00: Start middagsessie
  • 16.30: Einde

Deelnameprijs   

  2-day seminar, including lunch and electronic version of proceedings
Standard € 850
Student € 570
EPERC member € 570
Sant´Ambrogio licensee € 570
Sirris/ Agoria member € 570

Presentaties en handouts zijn in het Engels. 

Vlaamse kmo's kunnen gebruikmaken van de kmo-portefeuille (de kmo-portefeuille dient ten laatste 14 dagen na de masterclass te worden aangevraagd). (Erkenningsnr. Sirris: DV.O105154). Laattijdige inschrijvingen worden niet in aanmerking genomen.

Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.kmo-portefeuille.be/

Datum

woensdag 5 september 2018, 09:00 - 16:30

Plaats

Sirris, Technologiepark 935, 9052 Zwijnaarde

Organisator

Agoria & Sirris 

Meer info

Leden van Agoria & Sirris: 570 euro
Niet-leden: 850 euro

Dit evenement is afgelopen.