Ransomware, hacking, data breaches… we lezen er dagelijks over in de pers. De frequentie van dergelijke incidenten is inmiddels zo hoog dat dit stilaan nieuws in de zijlijn wordt. Voor de getroffen bedrijven en personen zijn cyberincidenten echter allesbehalve triviaal. Voorkom dat uw bedrijf wordt opgezadeld met een digitale lockdown of erger! De directe kosten en nevenschade kunnen immers hoog oplopen, en uw onderneming zwaar impacteren.


Waarom deze masterclass?

Klanten vertrouwen u met hun gegevens. Dat vereist dat u er als een goede huisvader mee omgaat, conform de regelgeving, en dus dat u er zorg voor draagt dat die gegevens veilig zijn bij u.

Maar we begrijpen het wel: als startende of kleine onderneming hebt u zoveel andere prioriteiten, en is het dikwijls moeilijk om door de bomen het bos te blijven zien als het om cybersecurity gaat. Wanneer doe je “genoeg” aan cybersecurity? We bespreken een risico-gebaseerde aanpak die een fundamentele basis zou moeten vormen voor élk bedrijf.

Uit feedback van ondernemers leerden we dat veel opleidingen over cybersecurity voor hen te theoretisch zijn. Daarom creëerden we speciaal voor u deze no-nonsense superpraktische masterclass.

Wat kunt u verwachten?

We leggen u 30 haalbare en onmiddellijk toepasbare stappen uit waarmee u de cyberveiligheid in uw bedrijf naar een aanzienlijk hoger niveau kan tillen. Kunt u daardoor op beide oren slapen en cybersecurity definitief van uw takenlijst schrappen? Uiteraard niet, maar we verzekeren u wel dat als u deze 30 stappen goed toepast, u al een hele mooie balans zal gevonden hebben tussen het risico dat u loopt en de investering die u in cybersecurity doet.

Deze masterclass bestaat uit vier gezamenlijke sessies waarbij we elke stap erg interactief bespreken, en we niet verdergaan vooraleer u de stap vertaald hebt naar een praktische aanpak voor uw onderneming. De sessies gaan virtueel door, en zijn gespreid over vier verschillende dagen en bovendien is één individueel 30’ terugkoppelmoment met de lesgever voorzien.

Voor wie?

Deze masterclass is bedoeld voor:

  • alle bedrijven die van zichzelf vinden dat hun cyberveiligheid nog te veel een ad-hoc gebeuren is;
  • startende bedrijven die cybersecurity meteen goed willen aanpakken;
  • kmo’s die voorheen nog niet veel aandacht aan cybersecurity schonken.

Deze masterclass richt zich op de cyberveiligheid van de interne werkingsmiddelen: de eigen computers, mobiele apparaten, dataopslag, werken met toepassingen in de cloud, enz.

Vereiste voorafgaande kennis:

  • Een minimale basiskennis van IT 

Uw lesgever 

  • Patrick Coomans: Cybersecurity Extrapreneur & Scale-up Coach. Oprichter van Tsundoku Ventures. Expert bij Agoria en Sirris.

Praktisch

  • Deze masterclass zal virtueel plaatsvinden gespreid over 4 sessies: een kickoff van 1,5 uur, twee inhoudelijke sessies van elk 4 uur, een intervisie van 1,5 uur, en een individueel terugkoppelmoment van 30 minuten.
  • Kostprijs voor deelname: 439 EUR.
  • De sessies worden in het Nederlands gegeven; het voorziene materiaal is in het Engels.

In de nabije toekomst staat deze opleiding tweemaal ingepland:

Deze masterclass is een van de initiatieven van Agoria en Sirris in het kader van het Vlaio Industriepartnership voor bedrijven die meer inzicht willen in het ontwerpen, het implementeren en het delen van best practices voor de uitbouw van een digitale business.

Datum

woensdag 21 april 2021, 09:00 - 10:30

woensdag 28 april 2021, 09:00 - 12:00

woensdag 12 mei 2021, 09:00 - 12:00

donderdag 13 mei 2021, 09:00 - 10:30

donderdag 20 mei 2021, 09:00 - 12:00

woensdag 2 juni 2021, 09:00 - 10:30

donderdag 3 juni 2021, 09:00 - 12:00

donderdag 24 juni 2021, 09:00 - 10:30

Plaats

Online

Organisator

Agoria