Het ziet er naar uit dat we afstevenen op een harde brexit. Is uw bedrijf voorbereid op zo'n no deal-scenario? Marc Lambotte roept de bedrijven op om zich snel voor te bereiden: "Bedrijven moeten hun activiteiten met Groot-BrittanniŽ vanaf 30 maart beschouwen alsof het gaat om een derde land dat geen banden heeft met de EU." Wij geven u alvast een overzicht van de beschikbare tools en informatie.


Na de verwerping door het Parlement van de ontwerpovereenkomst met de EU op 15 januari blijft de politieke situatie in Groot-BrittanniŽ onduidelijk. Marc Lambotte, CEO van Agoria, roept de betrokken bedrijven die nog geen initiatieven hebben genomen, op om zich snel voor te bereiden: "In dit stadium en als er niets verandert, verlaat Groot-BrittanniŽ de EU op 29 maart zonder overeenkomst of overgangsperiode. Wij hopen natuurlijk dat dit niet het geval zal zijn. Maar bedrijven in de technologiesector kunnen niet langer speculeren. Zij moeten hun activiteiten met Groot-BrittanniŽ vanaf 30 maart beschouwen alsof het gaat om activiteiten met een derde land dat geen banden heeft met de EU."

Om u te helpen, geven we hier een overzicht van de belangrijkste informatie die de afgelopen maanden al op de Agoria-website werd gepubliceerd.

Bereken de impact van de brexit op uw bedrijf

  • Via de Brexit Impact Scan kunt u een simulatie uitvoeren van hoe de brexit uw bedrijf zou kunnen beÔnvloeden.†
  • Brexit.Belgium.be is de referentiesite voor een duidelijk overzicht van de verschillende overheidsdiensten die op de een of andere manier bij de brexit betrokken zijn.†
  • Brexit Friday: Wordt uw bedrijf geÔmpacteerd? Doe de test!
  • Via de†brexitchecklist†van de Belgische douane kunt u nagaan of uw bedrijf klaar is voor een harde brexit. Als dat niet het geval is, kunt u heel wat informatie verzamelen op de†brexitwebsite†of kunt u bellen naar 0257 55555, het specifieke nummer voor alle vragen rond de brexit dat bereikbaar is vanaf 28 januari 2019.†

Douaneformaliteiten: de sleutel tot uw commerciŽle relatie met post-brexit Groot-BrittanniŽ

Impact op productregelgeving, REACH, contracten, vennootschapsrecht, overheidsopdrachten,...

Heeft u de informatie die u zocht niet gevonden of heeft u een bijkomende vraag? Contacteer ons via brexit@agoria.be