Tijdens ons corporate event gisteren, woensdag 21 mei, heeft Marc Lambotte officieel de fakkel als CEO van Agoria overgenomen van Paul Soete, die sinds november 2001 aan het hoofd van de federatie stond.

Lambotte (58), gehuwd en vader van twee kinderen, startte zijn carričre in het onderwijs voor de overstap te maken naar de technologiesector. In 1985 begon hij als consultant voor Unisys, een IT-bedrijf dat lid is van Agoria. Bij Unisys Belgium werd hij in 2005 benoemd tot managing director. Voordien was hij er actief als vice-president sales and technology services voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Lambotte is ook gastdocent strategic management en international management aan de KU Leuven.

De nieuwe CEO van Agoria roept alle partners op samen te werken om de industrie in ons land een toekomst te bieden. Marc Lambotte: “Het zijn met name onze industriële werkgevers die het meest onder de hoge ondernemingskosten in ons land lijden. Zeker zij die dagelijks de concurrentiestrijd aangaan op buitenlandse markten voelen dit aan den lijve. Zowel beleidsvoerders als vakbonden en werkgevers hebben een stuk van de oplossing in handen en moeten dringend de handen in elkaar slaan."

Ook de investeringsmotor moet worden aangezwengeld. Enerzijds door de loonkostenhandicap te verminderen, maar anderzijds ook door investeringen fiscaal te belonen. Marc Lambotte: “De industrie is bij uitstek de economische groeimotor en bron van welvaart voor ons land. We hebben er dus alle baat bij om de industrie nu extra zuurstof te geven zodat ze die rol kan blijven opnemen”.

Andere prioriteiten die de nieuwe topman van Agoria naar voren schuift, zijn innovatie en het aantrekken van voldoende technologisch geschoold personeel. Agoria, dat de grootste industriële federatie in ons land is, zal ook hier de komende jaren acties rond blijven voeren.

Sorry, dit artikel is voorbehouden voor leden van Agoria. Heeft u al een login? Voer die in en lees verder.

Is uw bedrijf lid van Agoria? Vraag uw login aan en krijg toegang tot alle content op onze site. Vul het formulier in.
Is uw bedrijf geen lid van Agoria? Ontdek hier de vele voordelen van het Agoria-lidmaatschap.