Agoria verheugt zich over de goedkeuring op vrijdag door de federale regering van een wetsontwerp en een reeks van vijf koninklijke besluiten, die de veiling van 5G-rechten in België zullen toelaten en regelen. Volgens Agoria geeft de stap die nu is gezet hoop dat het proces nu volledig op gang is gebracht.


"Wij hebben een jaar voor de boeg om vastberaden het potentieel van deze technologie aan te tonen", aldus Marc Lambotte, CEO van Agoria, en roept de spelers in de technologische industrie op om "deze revolutie te volgen om klaar te zijn om 5G in hun praktijken te integreren".

Agoria verheugt zich ook over de beslissing om een kennis- en leerplatform op te richten in samenwerking met onder meer de FOD Volksgezondheid en Sciensano.Dit initiatief is een reactie op een verzoek van de brancheorganisatie. "Objectiveren en informeren zijn ook de hoekstenen van het komende jaar. In dit kader is Agoria bereid om bij te dragen aan alle initiatieven om burgers en bedrijven te informeren over 5G", besluit Marc Lambotte.