"Het was gisteren wel Sinterklaas, maar het zwartepietenspel binnen de regering mag stoppen", zegt Marc Lambotte, CEO van technologiefederatie Agoria. "Deze situatie kan geen zes maanden meer aanslepen. We hebben een sterke regering en een sterk parlement nodig die beslissingen nemen en realisaties voorleggen. Er was vijf jaar daadkrachtig bestuur beloofd en nodig, maar ik betwijfel of onze ministers gisterochtend veel lekkers in hun schoen gevonden hebben."


"De regering moet de internationale concurrentiekracht van onze technologische bedrijven beschermen. Onze groei vertraagt en we moeten nu maatregelen nemen. De loonkosthandicap moet verder afgebouwd worden en dit moet voor een deel betaald worden door een goedkopere werking van de overheid. Een regering en een parlement die zes maanden lang weinig zouden doen, past hier zeker niet in", zegt Lambotte.

Op www.agoria.be/techmatters lanceert Agoria vandaag alvast een bundeling van vaststellingen en oplossingen voor de volgende regeringen. De aanbevelingen van Agoria zijn er op gericht voor welvaart te zorgen. "We willen iedereen die kan werken aan het werk, in een land waar we ons geen zorgen hoeven te maken over onze energievoorziening, waar vlotte mobiliteit gegarandeerd is, waar het overheidsapparaat niet overdreven duur is zodat we minder belastingen hoeven te betalen, waar de gezondheidszorg efficiŽnt georganiseerd is, waar we veilig kunnen leven, waar we wat we uitgeven ook kunnen betalen en waar we de digitale maatschappij ten volle omarmen om onze toekomst veilig te stellen", aldus Lambotte.

Het volledige memorandum van Agoria vindt u op†www.agoria.be/techmatters.