Dominique Leroy, CEO van Proximus, neemt haar verantwoordelijkheid om haar bedrijf te positioneren tegenover de toekomstige concurrentie, zegt Agoria na de aankondiging van een transformatieplan voor de telecomoperator met 1.900 ontslagen en 1.250 aanwervingen: "Dit is een normale reactie van een CEO die haar bedrijf voorbereidt op toekomstige moeilijkheden", zegt Marc Lambotte, CEO van Agoria.


Marc Lambotte wijst op de Europese concurrentie waarmee Proximus wordt geconfronteerd en de situatie op de binnenlandse markt, waar een vierde speler wordt aangekondigd in de telecomsector. "Als er een prijsbreker op de markt komt, zal dit een onmiskenbare invloed hebben op de strategie van andere spelers," zegt hij.†"Bovendien investeren de huidige operatoren zwaar in de inzet van 5G", voegt hij daaraan toe.

De telecomsector stelt 21.000 mensen tewerk in BelgiŽ, aldus Agoria. "De competitieve omgeving is voor iedereen hetzelfde", zegt Marc Lambotte. "De tewerkstellingsmaatregelen die Proximus nu neemt, zouden even goed door de andere operatoren genomen kunnen worden."

Na een vergadering van de Proximus-raad op dinsdagmiddag, waarin een driejarenplan werd goedgekeurd, ontmoette CEO Dominique Leroy woensdagochtend minister van Werk Kris Peeters.†Ze zei dat het voorgestelde herstructureringsplan 1.900 ontslagen en 1.250 aanwervingen zou omvatten, al zouden die cijfers nog niet definitief zijn.